Är det svårt att bli personlig tränare?

Innan du bestämmer dig för att utbilda dig till PT undrar du antagligen hur svårt det är att få jobb som personlig tränare. Med rätt PT utbildning är svaret: inte svårt alls!

Hur mycket tjänar man som personlig tränare?

Vad är en realistisk lön att förvänta sig som pt på heltid? Arbetar du 8 timmar om dagen (8 kunder varje dag måndag – fredag, och ledig under helgen) kan du tjäna mellan 500-600.000 kr per år, eller ca. 42.000 – 50.000 kr i månaden.

Vad kostar det att utbilda sig till PT?

Kostnaden för en PT-utbildning ligger på omkring 30 000 – 60 000 kr men beror på utbildare, vart i landet du går utbildningen och utbildningens omfattning. En PT-utbildning kan vara allt från tre veckor till sex månader lång. En utbildning till kostrådgivare brukar ligga på ungefär 15000-20000 kronor.

LÄS DETTA  Vad ska man bjuda på 1 års kalas?

Är det svårt att bli personlig tränare? – Related Questions

Kan man bli PT gratis?

Ovanligt att utbildningen är gratis och ger studiemedel

Skillnaden mot andra utbildningar till personlig tränare är att kursen är kostnadsfri precis som all utbildning på folkhögskola, och att du får studiemedel när du studerar.

Hur mycket kostar en PT per timme?

En PT kostar mellan 500-1000kr i timmen beroende på var i Sverige du bor. Exakt hur mycket en personlig tränare kostar beror på flera faktorer som t. ex. Utbildning, erfarenhet, beläggning samt vilket gym ni tränar på.

Vad tjänar en PT på Nordic Wellness?

Arbetar du 140 PTh/månad och befinner dig på något av våra senare lönesteg så kan du förvänta dig drygt 35 000:- plus ev försäljningbonus.

Vilken är den bästa PT utbildningen?

Vilken PTutbildning ska man välja?”
 • “I min roll som lärare har jag haft turen att få gå tre olika ptutbildningar.
 • IntensivePT är en oerhört bra och effektiv utbildning.
 • IntensivePT har bra och intressanta föreläsningar som ger dig alla de verktyg du behöver för att arbeta som pt, både anställd och egen.

Hur mycket kostar en online PT?

Teamet PT-online genomför mer än 9000 PT-timmar/år av säker och rolig träning med våra medlemmar. Ta del av deras kunskap genom något av våra online-paket! Pris från 999 kr.

Är det värt att ha en PT?

En personlig tränare är lika användbar för en nybörjare som för någon med lång erfarenhet av träning. PT:n anpassar innehållet, övningarna och upplägget i träningspassen till din nivå och kapacitet för att hjälpa dig till nästa nivå, oavsett vilken nivå du startar på.

LÄS DETTA  Vad kostar ett medlemskap på Nordic Wellness?

Hur börjar man jobba som PT?

Utbildning. Inom yrkeshögskolan finns olika utbildningar som kan vara en bra grundutbildning, exempelvis YH Massageterapeut. Utbildning till PT kan även finnas inom folkhögskolan. Du kan även få arbete som PT efter att ha gått ett antal kortare kurser hos privata utbildningsanordnare, som ofta är ihopsatta i olika steg

Hur får man kunder som PT?

Skaffa PTkunder genom konsultationer
 1. Gå fram till personer i gymmet. Funkar absolut bäst enligt mig.
 2. Erbjud alla nya medlemmar på gymmet en konsultation som ingår i medlemskapet. Förmodligen gör redan det gym du jobbar på detta.
 3. Dela ut visitkort.
 4. Digitala erbjudanden.
 5. Be dina befintliga kunder bjuda in.

Vem är Sveriges bästa PT?

Pischa Strindstedt, 30 år, från Stockholm har blivit utsedd till Årets PT på Guldhjärtat 2016, vilket är träningsvärldens Oscarsgala. Hon driver sitt eget träningskoncept Wörkout, som innefattar träningsresor, bootcamps och personlig träning.

Varför ska man bli PT?

Din PT hjälper dig att sätta hållbara och mätbara mål, hitta och behålla motivation och ger dig genomtänkta träningsupplägg för dina syften. Med en PT ökar dina chanser att vara igång med träning och gilla din träning också efter att den första beslutsamheten klingat ut.

Hur kan man jobba med träning?

Som utbildad fritidscoach kan man bland annat arbeta som personlig tränare, gyminstruktör eller fritidsledare. En fritidscoach som inriktar sig på profilen träning behöver ha goda kunskaper i bl a kost- och träningslära och kroppens uppbyggnad.

Får bodybuilders tar steroider?

Dopning är vanligt inom bodybuilding på högsta nivå och det är mycket sparsamt med tester.

Vilken PT Online är bäst?

Hitta din nya online PT här
 • Private Training Online.
 • Mammafitness.
 • Thomas Berg.
 • Forever Fitness.
 • Caroline Nilsson.
 • Kerstin Rosenbom.
 • Sankt Jörgen Park.
 • Lofsangruppen.

Leave a Comment