Är det svårt att få jobb som personlig tränare?

Innan du bestämmer dig för att utbilda dig till PT undrar du antagligen hur svårt det är att få jobb som personlig tränare. Med rätt PT utbildning är svaret: inte svårt alls! Faktum är att just nu skriker branschen efter personliga tränare. Det här är inte bara tomma ord.

Hur mycket tjänar man som personlig tränare?

Detta varierar beroende på arbetsplats och hur mycket du jobbar, men medellönen för en personlig tränare ligger enligt framtid.se på 30 400 kr i månaden enligt en sammanvägning av olika källor.

Är det värt att ha PT?

En personlig tränare är lika användbar för en nybörjare som för någon med lång erfarenhet av träning. PT:n anpassar innehållet, övningarna och upplägget i träningspassen till din nivå och kapacitet för att hjälpa dig till nästa nivå, oavsett vilken nivå du startar på.

LÄS DETTA  Hur kommer man in på gym?

Är det svårt att få jobb som personlig tränare? – Related Questions

Vad kostar en PT i timmen?

En PT kostar mellan 500-1000kr i timmen beroende på var i Sverige du bor. Exakt hur mycket en personlig tränare kostar beror på flera faktorer som t. ex. Utbildning, erfarenhet, beläggning samt vilket gym ni tränar på.

Hur får man kunder som PT?

Skaffa PTkunder genom konsultationer
 1. Gå fram till personer i gymmet. Funkar absolut bäst enligt mig.
 2. Erbjud alla nya medlemmar på gymmet en konsultation som ingår i medlemskapet. Förmodligen gör redan det gym du jobbar på detta.
 3. Dela ut visitkort.
 4. Digitala erbjudanden.
 5. Be dina befintliga kunder bjuda in.

Hur mycket kostar en PT i månaden?

Priset varierar från 900-1900:-/månad beroende på hur mycket erfarenhet tränaren har. Mer högutbildade tränare och tränare med längre erfarenhet, med fler antal PT-timmar på sitt CV, kostar i regel mer per månad.

Vad kostar PT i månaden?

Gym PT – Kostar i vanliga fall från 450 – 800 kr per timme. Online PT – Kostar vanligtvis från 250-600 kr per månad.

Hur är det att vara PT?

Personlig tränare, PT kallas även för fystränare eller fysinstruktör, lägger upp och genomför individuellt anpassad fysisk träning med en kund på träningscenter eller inom rehabilitering och friskvård. Även kost- och näringsråd ingår. En personlig tränare bör du ha god kunskap om träning och idrottsnutrition.

Kan vem som helst bli PT?

Hos de flesta utbildare (som har ngn sort utbildning till PT), gäller följande: ska du ha gymnasiekompetens eller motsvarande. Detta för att kunna genomföra utbildningen på ett bra sätt. Du bör alltid gå klart gymnasiet, oavsett vad din framtida yrkesplan är.

LÄS DETTA  Vad kostar ett medlemskap på Nordic Wellness?

Kan man vara PT utan utbildning?

Att arbeta som tränare eller PT är ett yrke som ställer en hel del krav redan från dag ett. För att de ska bli rätt för dig och din kund behöver du gedigna kunskaper inom en rad områden som träningslära, anatomi, fysiologi, nutrition etc. Kunskaper som du oftast får under en PTutbildning.

Kan man bli PT gratis?

Ovanligt att utbildningen är gratis och ger studiemedel

Skillnaden mot andra utbildningar till personlig tränare är att kursen är kostnadsfri precis som all utbildning på folkhögskola, och att du får studiemedel när du studerar.

Hur mycket kostar PT-utbildning?

Kostnaden för en PT-utbildning ligger på omkring 30 000 – 60 000 kr men beror på utbildare, vart i landet du går utbildningen och utbildningens omfattning. En PT-utbildning kan vara allt från tre veckor till sex månader lång. En utbildning till kostrådgivare brukar ligga på ungefär 15000-20000 kronor.

Är PT utbildning svår?

Summerande när det gäller själva ämnena i PT-Utbildningen är ingenting särskilt svårt. Det handlar bara om att lära sig och till en början att memorera anatomin. Vi brukar säga att utbildningen tar i snitt 6-10 veckor om studierna närmar sig heltid men det beror helt och hållet på vad du har för bakgrund.

Hur lång tid tar det att bli personlig tränare?

PT-utbildningens omfattning

personlig tränare innebär 212 timmar lärarledd undervisning och ca 92 timmars självstudier, dvs totalt 304 timmar.

Vilken är den bästa PT utbildningen?

Vilken PTutbildning ska man välja?”
 • “I min roll som lärare har jag haft turen att få gå tre olika ptutbildningar.
 • IntensivePT är en oerhört bra och effektiv utbildning.
 • IntensivePT har bra och intressanta föreläsningar som ger dig alla de verktyg du behöver för att arbeta som pt, både anställd och egen.
LÄS DETTA  Vilken är den bästa dansskolan i Stockholm?

Vad tjänar en PT på Nordic Wellness?

Arbetar du 140 PTh/månad och befinner dig på något av våra senare lönesteg så kan du förvänta dig drygt 35 000:- plus ev försäljningbonus.

Hur lyckas man som PT?

5 tips till att bli en mer framgångsrik PT
 1. Välj en tillräckligt lång utbildning. Att vara personlig tränare är ett förtroendeuppdrag.
 2. Välj studier som är lärarledda. Vissa av ämnesstudierna till PT är krävande.
 3. Se till att få praktik.
 4. Lär dig helheten.
 5. Väj en bred utbildning.

Leave a Comment