Är mer en festis?

MER – en svensk fruktdryck med unik smak. MER är en dryck utan kolsyra som lanserades i Sverige 1962 och snabbt blev en favorit hos folket. En klassiker med en kompromisslös passion för fruktiga smaker. En svensk fruktdryck med en unik smak – det är inte riktigt en juice, inte saft eller läsk – den är MER.

Hur mycket kostar en mer?

MER. Jfr-pris 29:90kr/lit. +1:- pant.

Vem äger Festis?

Festis har som produkt tidigare legat under Pripps, men tillhör nu Carlsberg Sverige.

Är mer en festis? – Related Questions

När försvann trekantig Festis?

Tillverkningen lades ner i början av 1980-talet och en Rigello är numera ett hett eftertraktat samlarobjekt! Längre fram på 1970-talet började man se över FEST-iS som varumärke och beslöt att lansera drycken som ett lite ”coolare” och vuxnare alternativ.

Vart kommer Festis ifrån?

1961 lanserades FEST-iS, numera känt som Festis. Det var en fruktdryck utan kolsyra med apelsinsmak, och var då Sveriges första stilldrink. FEST-iS kom i en enda förpackning, den klassiska pyramidformade tetraedern.

Vilka gör Festis?

Festis ägs idag av Carlsberg bryggerier efter köpet av Pripps i slutet på 1990-talet. Under många år var Festis marknadsledare men i början på 1990-talet hade Festis passerats av sina konkurrenter. 1994 relanserades Festis med hjälp från reklambyrån Rififi (numera ANR.

Hur mycket kostar en Festis?

Festis. Jfr-pris 16:58kr/lit.

Är Festis bra?

Produktinformation. Festis kommer utan konstigheter som färgämnen och konserveringsmedel. Festis har ett snitt på 30% mindre socker än liknande stilla fruktdrycker på marknaden och innehållet är EKOLOGISKT. Festis skall njutas väl kyld när helst man vill ha något törstsläckande.

Vilken Festis är bäst?

Festis Sparkling Melon & Lime är bäst av de tre nya kolsyresatta Festisarna. Tyvärr betyder det inte jättemycket. Det hade nog varit bäst att behålla sockermängden och hoppat över kolsyran.

Kan man dricka bubbelvatten vid magsjuka?

Tips mot diarré:

Drick långsamt och i små portioner. Drick vätska som har rumstemperatur. Låt kolsyrad dryck bli avslagen innan du dricker den. Undvik kaffe och mjölkprodukter.

Är Festis kolsyrad?

Festis Orange är en svensk icke kolsyrad fruktdryck med fräsch smak av apelsin. Den innehåller fruktjuice och var sveriges första stilldrink. Festis finns i många spännande smaker och har blivit en klassiker med hela svenska folket sedan lanseringen 1961.

Är Bubbelvatten bättre än läsk?

Mineralvatten var 100 gånger mindre skadligt än en sockerhaltig läsk (3). I en studie visade kolsyrade drycker stor potential till att förstöra emaljen – men bara när de innehåller socker. En sötad dryck utan kolsyra (Gatorade) visade sig vara mer skadlig än en kolsyrad sockerfri dryck (Diet Coke)(4).

LÄS DETTA  Vad menas med core träning?

Vad innehåller Festis?

Vatten, socker, äppeljuice (5%) från koncentrat, aromer, syra (citronsyra), färgämnen (E150b, E133), konserveringsmedel (kaliumsorbat). Utan sötningsmedel.

Hur många kalorier är det i en Festis?

Festis Guanabanana-Pineapple 50cl – 12st
Näringsämne Mängd
Energi(kcal) 30.0 kcal
Kolhydrater 7.1 g
Varav sockerarter 7.1 g
Fett 0.0 g

Vilken läsk har minst kalorier?

Näringsvärde per burk (33 cl) och genomsnittliga årskonsumtion (39 liter)
Energi (33 cl) Socker/Sackaros (39 l)
Coca-Cola Original 139 kcal 4 136 g
Coca-Cola Life 89 kcal 2 600 g
Coca-Cola Light & Zero 1 kcal 0 g

Vilken dricka har mest kalorier?

Så många kalorier innehåller drycken
Dryck Kalorier (Kcal)
1 starköl (5,6% ) 40 cl 186
1 glas rött vin (12% ) 12,5 cl 90
1 glas vitt vin (12% ) 12,5 cl 84
1 fyra gin & tonic 150

Vilken dryck har minst kalorier?

Bra val är vin, helst torrt vitt vin. En spritzer vin + sodavatten sänker alkoholhalten och även kalorier per milliliter. Även ren alkohol exempelvis vodka, eller blandat med sodavatten. Vill absolut gå på drinkarna är Martini, Vodka-cranberry och Gin & tonic bra val.

Leave a Comment