Hur får man en PT licens?

Vad krävs för att bli personlig tränare?

Utbildning. Inom yrkeshögskolan finns olika utbildningar som kan vara en bra grundutbildning, exempelvis YH Massageterapeut. Utbildning till PT kan även finnas inom folkhögskolan. Du kan även få arbete som PT efter att ha gått ett antal kortare kurser hos privata utbildningsanordnare, som ofta är ihopsatta i olika steg

Vad kostar PT licens?

Provet kostar 7500:- (ink moms) och består av en teoretisk del som görs online och en praktisk del som utförs i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Vilken är den bästa PT utbildningen?

Vilken PTutbildning ska man välja?”
  • “I min roll som lärare har jag haft turen att få gå tre olika ptutbildningar.
  • IntensivePT är en oerhört bra och effektiv utbildning.
  • IntensivePT har bra och intressanta föreläsningar som ger dig alla de verktyg du behöver för att arbeta som pt, både anställd och egen.
LÄS DETTA  Hur ofta ska man träna pilates?

Hur får man en PT licens? – Related Questions

Hur mycket tjänar en PT på SATS?

I SATS, som är den träningskedja i Norden som säljer flesta PT-timmar, är det flera utav de personliga tränarna som tjänar över 1 miljon kronor per år, enligt SATS själva.

Hur mycket kostar en PT utbildning?

Kostnaden för en PT-utbildning ligger på omkring 30 000 – 60 000 kr men beror på utbildare, vart i landet du går utbildningen och utbildningens omfattning. En PT-utbildning kan vara allt från tre veckor till sex månader lång. En utbildning till kostrådgivare brukar ligga på ungefär 15000-20000 kronor.

Vem är Sveriges bästa PT?

Pischa Strindstedt, 30 år, från Stockholm har blivit utsedd till Årets PT på Guldhjärtat 2016, vilket är träningsvärldens Oscarsgala. Hon driver sitt eget träningskoncept Wörkout, som innefattar träningsresor, bootcamps och personlig träning.

Vilken är den bästa PT online?

Jag kan på handen på hjärtat säga att denna pt online med app jag kör är den bästa på marknaden, då dels så det är den flest professionella Pt väljer att använda på sina klienter. I appen kan man välj mellan träningsprogram samt kostschema . Det är väldigt viktigt för mig att pt-online att appen faktiskt är på svenska.

Vilken linje ska man gå om man vill bli PT?

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Fritid och hälsa kan vara en bra utbildning på gymnasiet för dig som vill jobba som PT (personlig tränare). Vissa skolor erbjuder möjlighet för dig att läsa fördjupningskurser inom Träningslära, Kost och liknande.

Är det lätt att få jobb som PT?

Innan du bestämmer dig för att utbilda dig till PT undrar du antagligen hur svårt det är att få jobb som personlig tränare. Med rätt PT utbildning är svaret: inte svårt alls! Faktum är att just nu skriker branschen efter personliga tränare.

LÄS DETTA  Vilken tid är tomteparaden i Skara?

Vad tjänar en PT i timmen?

Som ni ser är det ganska svårt att svara på vad en personlig tränare tjänar i lön. Allt mellan 150kr/timme som anställd till över 1000kr/timme som egen företagare. Vad som dock är säkert är att det är ett otroligt roligt jobb och när du fått upp en stor klientbas kommer du dessutom tjäna bra pengar på yrket.

Är PT utbildning svår?

Summerande när det gäller själva ämnena i PT-Utbildningen är ingenting särskilt svårt. Det handlar bara om att lära sig och till en början att memorera anatomin. Vi brukar säga att utbildningen tar i snitt 6-10 veckor om studierna närmar sig heltid men det beror helt och hållet på vad du har för bakgrund.

Kan man bli PT gratis?

Ovanligt att utbildningen är gratis och ger studiemedel

Skillnaden mot andra utbildningar till personlig tränare är att kursen är kostnadsfri precis som all utbildning på folkhögskola, och att du får studiemedel när du studerar.

Hur lång tid tar en PT utbildning?

PT-utbildningens omfattning

personlig tränare innebär 212 timmar lärarledd undervisning och ca 92 timmars självstudier, dvs totalt 304 timmar.

Får vem som helst kalla sig PT?

Faktum är att vem som helst får kalla sig PT, det finns ingen skyddad yrkestitel för oss. Det finns bara ett sätt att bekräfta att du gått en utbildning som uppfyller de krav som ställs av arbetsgivarna inom branschen.

Måste man ha PT licens?

Idag finns det inga regler eller lagar som säger att du som tränare måste ha en ”PT-licens”, alltså ett bevis på att du har gått en PT-utbildning, för att få arbeta som PT. För det flesta av oss är dock en PT-utbildning och dess licenser en förutsättning för att vi ska lyckas som tränare.

LÄS DETTA  Vad händer i Simrishamn i sommar?

Hur får man klienter som PT?

Var positiv och hälsa på alla medlemmar och kollegor med ett leende. Lägg upp ett strukturerat schema och undvik att vara på gymmet från morgon till kväll. Många gymtimmar gör förvisso att du kan ta fler introduktioner och att du får större exponering för potentiella klienter – men det har ett pris.

Är PT värt det?

En PT kan minska risken för skada. En skada kan förstöra ett träningsprogram och orsaka så mycket motgång att du kan förlora fart och din beslutsamhet att fortsätta träna. En bra tränare hjälper dig att göra övningar korrekt så att du inte kommer att skada dig själv.

Leave a Comment