Hur kan man hitta extrajobb?

På en jobbsöksida som Ledigajobb.se kan du hitta lediga extrajobb i hela Sverige. Extrajobb administreras ofta av externa bemanningsföretag. Som anställd på bemanningsföretaget kan du få komma att arbeta med väldigt olika saker på helt olika företag, vilket kan stärka ditt CV inför framtida jobbsök.

Hur får man ett helgjobb?

Man kan få helgjobb genom att ansöka via jobbannonser eller genom att skicka in en anmälan direkt på företagets hemsida. Allakando och myNanny är exempel på företag som alltid letar efter personer som vill och kan jobba på helgen.

Hur mycket jobbar man på extrajobb?

Omfattningen på student- och extrajobb är såklart olika. Vissa arbetsgivare önskar att du jobbar 5 timmar i veckan, andra ställer krav på 20-25 timmar. Men gemensamt för dessa typer av anställningar är att de brukar vara väldigt flexibla – arbetsgivaren vet att studierna är din primära sysselsättning.

LÄS DETTA  Hur hittar man Mammagrupp?

Hur kan man hitta extrajobb? – Related Questions

Kan man jobba på ICA som 16 åring?

För att ha en bra dynamik i arbetslaget ser vi gärna en åldersbredd på vår personal och har idag ett gäng som varierar mellan 16-65 år!

Hur gammal måste man vara för att jobba på H&M?

Arton år för att kunna stå i kassan.

Hur många timmar i veckan är extrajobb?

Antalet timmar som ett extrajobb omfattar kan vara från en timme i veckan upp till 25 timmar i veckan. Ett extrajobb är ofta ungefär hälften av en vanlig heltidstjänst, vilket ligger på 40 timmar arbetstid per vecka. Vanligt är det att extra jobba någon timme i veckan.

Hur mycket får man tjäna på en bisyssla?

Får du in ett överskott av din hobbyverksamhet måste du dock betala skatt för det, och här finns ingen undre gräns. Det finns dock undantag när du får tjäna upp till 12 500 kronor per år utan att skatta och det är om du till exempel säljer bär eller svamp som du själv har plockat ute i skogen.

Hur mycket jobbar man på en dag?

En normal arbetsvecka är 40 timmar lång, vanligtvis åtta timmar om dagen under måndag till fredag. Om arbetsgivaren har särskilda skäl kan dock övertid tas ut. Detta får ske med maximalt 50 timmar per månad.

Kan man jobba mer än 100%?

Som arbetstagare får du bara arbeta 40 timmar ordinarie tid per vecka enligt 5 § Arbetstidslagen. När det gäller en anställning hos mer än en arbetsgivare behandlas dessa dock var för sig vilket medför att det inte finns något hinder i lag från att du ska kunna arbeta mer än heltid.

LÄS DETTA  Vad kan man göra i Haverdal?

Kan arbetsgivaren neka extrajobb?

Extrajobbet får aldrig konkurrera med din arbetsgivares företag. I alla anställningsavtal finns en lojalitetsplikt som innebär att det inte är tillåtet att delta i konkurrerande verksamhet.

Är det olagligt att jobba varje helg?

Rent praktiskt kan du arbeta relativt många helger i rad, dock har du alltid rätt till 16 sammanhängande lördagar och söndagar per kalenderår. Men om arbetstagare och arbetsgivare kommit överens om annat så är det detta som gäller.

Är det tillåtet att jobba in lunchrasten och gå hem tidigare?

Det finns ingenting som säger att du inte får gå hem tidigare istället för att ta rast, väljer du och din arbetsgivare att ge dig t. ex. 30 min rast en halv timme innan du slutar så är det absolut okej. Hoppas du har fått svar på din fråga!

Har man rätt till 5 minuter varje timme?

Det finns ingen laglig rätt till fem minuters paus i timmen. Däremot rekommenderar Arbetsmiljöverket fem minuters schemalagd paus per timme vid ”särskilt ansträngande arbeten av typen löpandebandsarbete”.

Får man jobba 1 timme?

Svar: I lagstiftningen (Arbetstidslagen) finns det inte något regelverk kring hur många timmar man som minst får arbeta under en dag.

Får man förbjuda mobiltelefon på jobbet?

Dela: Förbud eller inte Arbetsgivaren bestämmer om du kan använda mobilen under arbetstid. Men du kan påverka. Mobilen är numera en naturlig del av mångas liv.

Leave a Comment