Hur lång tid tog det att bygga Globen?

1986, 10 september,togs det första spadtaget på bygget. 2,5 år tog det att bygga Stockholm Globe Arena och den invigdes 19 februari 1989. 85 meter är den invändiga höjden och diametern är 110 meter. Globen är därmed världens största sfäriska byggnad.

Vem har byggt Globen?

Fakta / Globen

Arkitekt:Berg Arkitektkontor genom Svante Berg, Lars Vretblad och Esbjörn Adamson. Mått:85 meter i takhöjd, 110 meter i diameter. Invigning: 1989. Totalentreprenör: konsortiet Hovetbyggarna (Byggpaul, NCC och Siab).

Vilket är byggdes Globen i Stockholm?

19 februari 1989
Avicii Arena / Öppnade

Hur lång tid tog det att bygga Globen? – Related Questions

Vilket namn hade Globen innan?

För andra betydelser, se Globen (olika betydelser). Globen, officiellt Avicii Arena (tidigare Ericsson Globe och Stockholm Globe Arena), är en arena belägen i Globenområdet i stadsdelen Johanneshov i Stockholm. Den invigdes den 19 februari 1989 och är världens största sfäriska byggnad.

LÄS DETTA  Finns det gratis parkering i Kista?

När bytte Globen namn?

Den 19 maj 2021 bytte “Globen” namn och Avicii Arena grundades. Avicii Arena är ett unikt samarbete mellan stiftelsen Tim Bergling Foundation, Stockholm Live, Trygg-Hansa och Bauhaus i syfte att förebygga psykisk ohälsa bland unga i Sverige.

När bytte Globen namn till Avicii Arena?

Den 19 maj 2021 bytte ikoniska Globen namn till Avicii Arena för att hylla artisten Tim “Avicii” Bergling. Arenan är en mötesplats och en megafon för frågor som rör psykisk ohälsa bland unga. Här drivs projekt och aktiviteter för att arbeta förebyggande mot psykisk ohälsa.

Vilken arena är Avicii?

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Globen är en av Stockholms mest ikoniska byggnader.

Hur gammal är Globen i Stockholm?

Globen är världens största sfäriska byggnad, och en välkänd symbol i Stockholms stadslanskap. Den 19 februari 2019 är det 30 år sedan Globens invigning. Globens historia började 1985, när Stockholms stad utlyste en tävling för att uppföra ett nytt sport- och kulturcentrum.

När byggdes Tele2 Arena?

Tele2 Arena / Öppnade

Vilken är den största arenan i världen?

1) Rungrado May Day Stadium

Kapacitet: 150 000 (alla sittande). Byggd: 1989. Finns att se i: Pyongyang, Nordkorea.

Vilken är den största arenan i Sverige?

Fakta om Ullevi

Ullevi är Sveriges och en av nordens största arenor och invigdes den 29 maj 1958. Inför fotbolls-VM 1958 utlystes en arkitekttävling om ett nytt Ullevi som skulle byggas. Tävlingen vanns av arkitekterna Fritz Jaenecke och Sten Samuelsson som tog sig an uppdraget att rita byggnaden.

Vem är rikast i allsvenskan?

I allsvenskan har Malmö FF den överlägset största plånboken av alla klubbar sedan flera år. Man har till exempel ett eget kapital som är större än alla allsvenska klubbarna tillsammans.

Hur mycket pengar får allsvenska lag?

De allsvenska klubbarnas intäkter (exklusive ränte- och andra kapitalintäkter samt extraordinära intäkter) passerade för första gången tvåmiljardersvallen. År 2021 uppgick dessa intäkter till 2 100,2 mkr (2020: 1 655,1 mkr), vilket alltså var en ökning 445,1 mkr jämfört med år 2020.

Leave a Comment