Hur mycket kostar det att äta på Kreta?

Vad kostar en pizza på Kreta?

Pizza som kostar runt 10 euro (räcker för 2 vuxna) Färdiggrillad kyckling (som man kan köpa hem) med egengjord sallad ca 8 euro. Hemmagjorda köttfärsbiffar (köps färdiga hos den lokala slaktaren) och pasta. ”Restaurangmat” som tex kotletter, moussaka, kalamari, grekisk husmanskost runt ca 7-11 euro.

Vad kostar en öl i Grekland på restaurang?

Hur mycket kostar taxi på Kreta?

Hur mycket kostar en taxi?
 • Taxipriser.
 • FRÅN HER – TILL STADENS CENTRUM. 15 € 15 € 20 Min.
 • FRÅN HER – TILL ELOUNDA. 65 € 65 € 60 Min.
 • FRÅN HER – TILL RETHYMNO CENTRUM. 80 € 80 € 1H 10 Min.
 • FRÅN HER – TILL CHANIA CENTRUM. 155 € 155 € 2H 20 MIN.
 • FRÅN CHQ – TILL CHANIA CENTRUM. 20 Min.
 • FRÅN CHQ – TILL HERAKLION. 155 € 155 € 2H 20 MIN.

Hur mycket kostar det att äta på Kreta? – Related Questions

Hur mycket dricks ger man i Grekland?

I Grekland brukar man dricksa upp till 10 procent om man känner sig nöjd efter måltiden. På enklare ställen som serverar snabbmat som gyros och souvlaki behöver du traditionellt sett inte dricksa.

Hur mycket kostar en öl i restaurang?

Priserna på restauranger i Sverige.
Måltid, billig restaurang 100 SEK (80-160)
Inhemsk öl (0,5 liters djupgående) 70 SEK (50-85)
Importerat öl (0,33 liters flaska) 65 SEK (50-85)
Cola/Pepsi (0,33 liters flaska) 20 SEK (12-30)
Vatten (0,33 liters flaska) 18 SEK (12-30)

Vad kostar ett glas öl på restaurang?

Nu har företaget plockat fram statistik för priser på öl runt om i världen, genom att jämföra priset på en halvliter lager i de största städerna i 165 länder. Listan visar att Stockholm landar på plats 21, då genomsnittspriset på en stor stark i huvudstaden är 60 kronor.

Vad kostar en öl på Kreta?

Flaska eller kartong med mjölk (1 liter): 12 SEK (1.10 EUR) Populär gul ost (1 kg): 135 SEK (12 EUR) En flaska öl från ett känt märke: 18 SEK (1.60 EUR)

Kan man dricka vatten på Kreta?

Kreta producerar exempelvis utmärkt flaskvatten och det är i princip samma vatten som i kranarna. Däremot finns det många ”torra” öar som inte har färskvattenkällor utan förlitar sig på vinterns regnvatten, som samlas i tankar, på avsaltningsanläggningar eller på tankbåtar med vatten.

Hur mycket dricks ska man ge på Kreta?

Det är faktiskt en vanlig sed. Även om det sägs överallt att dricksen är inkluderad i priset, är det en praxis att ge dricks om du är nöjd med servicen du har fått. Ungefär 10% betraktas som tillräckligt.

Vad är billigt att köpa i Grekland?

Grekiska kryddor och örter

En av de bästa grekiska souvenirer att ta hem från resan är lokala kryddor och örter. I mataffärerna och souvenirbutiker i Grekland så kommer du hitta goda kryddor som oregano, timjan, saffran och många fler. Jag kan varmt rekommendera att köpa ”fetaost kryddan”.

Är det billigare i Grekland än Sverige?

Grekland är även ett bra alternativ för den som vill resa runt i landet. Transporterna är ungefär 25 procent billigare än i Sverige. Mest i glaset och shoppingkassen för pengarna får den svenska resenären i Spanien. Samtliga jämförda varugrupper utom en är billigare i de jämförda länderna än i Sverige.

Kan man pruta i Grekland?

Vilka ofta anser att man inte prutar eller alltid ska betala med kontanter. Och visst är det bra att ha kontanter i Grekland, även som Grek. Men inte livsavgörande. Ni ska få kvitton på allt ni köper, om det så är i en minimarket eller hos ett stort internationellt varuhus i Grekland.

LÄS DETTA  Hur mycket kostar det att ha en personlig tränare?

Hur mycket kostar taxi i Grekland?

Exempel på den nya taxipriser i Grekland:

Startpris: 1,8 euro (därefter är avgiften enligt dagtaxa ett 0,9 euro/km, nattaxa mellan kl. 00:00-05:001,25 euro/km) Kostnad mellan Atens centrum och den internationella flygplatsen “El. Venizelos”: 40 euro enligt dagtaxa (55 euro enligt nattaxa)

Vad ska man äta på Kreta?

Kretensarna är kända för sin gästvänlighet och sin goda mat.

Några av våra absoluta favoriter bland de kretensiska specialiteterna är:

 • saganaki – friterad ost.
 • stifado – köttgryta med goda kryddor.
 • tzatziki – yoghurt, gurka och vitlök.
 • dolmadakia – vinblad fyllda med ris.
 • tirokriketter – friterade ostkroketter.

Vilka öar i Grekland är billigast att leva på?

Naxos har under många år konkurrerat med Kreta om förstaplatsen på listan över de populäraste resmålen bland Grekland. En av förklaringarna är kanske att detta är en av Greklands billigaste öar. Priserna på hotell, moped- och biluthyrning, liksom på mat och dryck ligger klart lägre än genomsnittet.

Leave a Comment