Hur mycket kostar det att ha en personlig tränare?

En PT kostar mellan 500-1000kr i timmen beroende på var i Sverige du bor. Exakt hur mycket en personlig tränare kostar beror på flera faktorer som t. ex. Utbildning, erfarenhet, beläggning samt vilket gym ni tränar på.

Hur hittar man en bra personlig tränare?

Kolla upp hur länge den personliga tränaren har arbetat och vilka sorters kunder har denne hjälpt.
  1. 04 Tider och bokning. Kolla upp hur uppbokad personen är.
  2. 05 Kostnader. Kolla upp vad det är som ingår i priset för personlig träning.
  3. 06 Referenser. Be om referenser och eventuellt feedback från gamla och befintliga kunder.

Är det värt att gå till personlig tränare?

En PT kan minska risken för skada. En skada kan förstöra ett träningsprogram och orsaka så mycket motgång att du kan förlora fart och din beslutsamhet att fortsätta träna. En bra tränare hjälper dig att göra övningar korrekt så att du inte kommer att skada dig själv.

Vad kostar PT per månad?

Priset varierar från 900-1900:-/månad beroende på hur mycket erfarenhet tränaren har. Mer högutbildade tränare och tränare med längre erfarenhet, med fler antal PT-timmar på sitt CV, kostar i regel mer per månad. Priset kan spegla tränarens kompetensnivå, men behöver inte nödvändigtvis göra det.

LÄS DETTA  What is a good FTP for a female?

Hur mycket kostar det att ha en personlig tränare? – Related Questions

Hur många timmar är det på ett PT?

En heltidstjänst för en personlig tränare brukar räknas på mellan 100 – 120 timmar i månaden, och det är timmar man har ansvar att sälja in själv. – Många som utbildar sig till personlig tränare tror att kunder ska ges till dem, men sådant är inte fallen.

Har sats fysisk aktivitet på recept?

SATS och Previa satsar på fysisk aktivitet på recept – Previa. Previas har tillsammans med SATS Personliga tränare inlett ett samarbete kring en ny tjänst. Fysisk aktivitet på recept är en aktiv behandling som skrivs ut som ett komplement till eller som en ersättning f&#2

Vad kostar PT 2022?

PT-Online

1500kr i månaden. Här finns det självklart obegränsat med upplägg att välja på.

Hur mycket får en PT i lön?

I SATS, som är den träningskedja i Norden som säljer flesta PT-timmar, är det flera utav de personliga tränarna som tjänar över 1 miljon kronor per år, enligt SATS själva.

Hur mycket tjänar en PT i timmen?

Som ni ser är det ganska svårt att svara på vad en personlig tränare tjänar i lön. Allt mellan 150kr/timme som anställd till över 1000kr/timme som egen företagare. Vad som dock är säkert är att det är ett otroligt roligt jobb och när du fått upp en stor klientbas kommer du dessutom tjäna bra pengar på yrket.

Hur många veckor på ett PT?

Utbildningen tar i snitt runt 16 veckor för de flesta att ta sig igenom men det är inget krav på att det ska gå fortare eller långsammare. Vi har ingen övre tidsgräns utan om livet kommer emellanåt och du fastnar i dina studier kan du enkelt plocka upp det i framtiden när det passar dig bättre.

LÄS DETTA  Hur blir man av med fett på ryggen?

Är PT utbildning svår?

Summerande när det gäller själva ämnena i PT-Utbildningen är ingenting särskilt svårt. Det handlar bara om att lära sig och till en början att memorera anatomin. Vi brukar säga att utbildningen tar i snitt 6-10 veckor om studierna närmar sig heltid men det beror helt och hållet på vad du har för bakgrund.

Hur mycket kostar PT utbildning?

Kostnaden för en PT-utbildning ligger på omkring 30 000 – 60 000 kr men beror på utbildare, vart i landet du går utbildningen och utbildningens omfattning. En PT-utbildning kan vara allt från tre veckor till sex månader lång. En utbildning till kostrådgivare brukar ligga på ungefär 15000-20000 kronor.

Hur gammal måste man vara för att utbilda sig till PT?

+ Är jag för gammal för att bli PT? -Absolut inte! Att lära sig om träning, kost och hälsa är relevant oavsett hur gammal du är. När det kommer till PT-yrket finns det en marknad för alla.

Kan man bli PT gratis?

Ovanligt att utbildningen är gratis och ger studiemedel

Skillnaden mot andra utbildningar till personlig tränare är att kursen är kostnadsfri precis som all utbildning på folkhögskola, och att du får studiemedel när du studerar.

Hur lång tid tar det att bli personlig tränare?

PT-utbildningens omfattning

personlig tränare innebär 212 timmar lärarledd undervisning och ca 92 timmars självstudier, dvs totalt 304 timmar. Enbart PT steg 3 innehåller 124 timmar lärarledda studier och ca 48 timmars onlinestudier via My School.

Leave a Comment