Hur mycket kostar en tandblekning?

Vad kostar det att bleka tänderna? Priset för en tandblekningsbehandling varierar beroende på vilken metod du väljer. Den billigaste metoden kostar 2900 kronor medan den mest kostsamma kostar 4900 kronor. Viktigt att ha i åtanke är att det är helt olika metoder som på grund av det också kan ge olika resultat.

Vilken tandblekning rekommenderar tandläkare?

Dentway Professional Whitening Strips har vunnit flera bäst i test med motiveringen att de är enkla att använda och ger resultat redan efter första användningen. Tandblekningen är suverän för hemmabruk och funkar både om du vill bleka tänderna från grunden eller om du vill fräscha upp redan vita tänder.

Kan man få gratis tandblekning?

Tandblekning räknas som kosmetisk tandvård och tandvårdsbidraget kan tyvärr inte användas. Tandblekning ingår heller inte i den gratis tandvård som finns för barn och ungdomar. Man måste ha fyllt 18 år för att bleka tänderna eftersom de ska ha växt ut till full längd.

LÄS DETTA  Vad kan man göra i bastu?

Hur mycket kostar en tandblekning? – Related Questions

När ska man inte bleka tänderna?

Då ska du inte bleka tänderna

Om du har hål i någon tand. Om du röker eller snusar. Blekmedel kan också påverka den negativa effekt som tobak har för munhålan. Om du är gravid eller ammar.

Hur man får vitare tänder utan blekning?

Ett snabbt och effektivt alternativ till tandblekning är så kallad saltblästring. Med en stråle bestående av vatten, luft och bikarbonat kan tandläkaren skonsamt avlägsna beläggningar och missfärgningar på tänderna.

Är tandblekning gratis under 23?

Du får gratis tandvård t.o.m. året du fyller 23 år. Vissa åtgärder ingår inte i gratistandvården, dessa åtgärder är av enbart estetisk karaktär, t. ex. tandblekning och tandsmycke.

Vem får bleka tänder?

Blekning får endast utföras av tandvårdspersonal under direkt översyn av en legitimerad tandläkare. Om individuellt utformad skena görs för att patienten skall bleka hemma måste första blekningen utföras på klinik enligt ovan. Åldersgränsen för tandblekning är 18 år I övrigt gäller tidigare rekommendationer.

Hur mycket skadar tandblekning?

Ilningar i tänderna

Det beror på att blekmedlet tränger in i tanden och skapar en inflammation i pulpan. Besvären försvinner oftast inom ett till två dygn om du slutar med behandlingen. Ät eller drick inte något med starka färger under behandlingen och några dagar efteråt. Det gäller till exempel blåbär eller rött vin.

Hur länge håller en tandblekning?

Hur länge håller resultatet av en tandblekning? Resultatet brukar hålla minst 1 år beroende på vad man har för tobaksvanor samt dryck och matvanor. Tänk på att spara dina blekskenor så att du sedan kan fräscha upp tänderna när det är dags igen – då behöver du bara köpa nytt blekningsmedel.

LÄS DETTA  När får man sola solarium?

Hur farligt är det att bleka tänderna?

Det finns olika blekningsmetoder och undersökningar visar att blekning inte är skadligt om det utförs på rätt sätt. Ytliga missfärgningar, orsakade av till exempel mat och dryck, kan tandläkaren eller tandhygienisten ta bort med en putsning.

Vad får man inte göra efter tandblekning?

Efter tandblekningen

Den närmaste tiden efter behandlingen är det viktigt att du undviker tobak, kaffe, te, vin och annat som kan missfärga tänderna. Tänk också på att blekning av tänder kan leda till att tänderna kan bli extra känsliga för värme och kyla. Det går normalt över efter en tid.

Kan man borsta bort gula tänder?

Det bästa sättet att förhindra eller bli av med gula tänder är att borsta två gånger om dagen med en bra tandkräm. För direkt vitare tänder rekommenderar vi att du använder White Now Gold.

Hur får man naturligt vitare tänder?

GÖR SÅ HÄR:
  1. Blanda gurkmejan och kokosoljan till en pasta och lägg på tandborsten.
  2. Borsta tänderna mjukt med guldtandkrämen i några minuter. Akta kläderna!
  3. Skölj ur munnen och borsta nu tänderna med vanlig tandkräm för att bort rester av gurkmejan.
  4. Klart! ✨

Kan bakpulver bleka tänderna?

I tandblekningssyfte kan man använda både bakpulver och ren bikarbonat, men det sistnämnda är att föredra då det är bättre för pH-balansen i munnen. Hur man får vitare tänder med bikarbonat? Genom att borsta tänderna med bikarbonatspulver och vatten slipar du bort beläggningar och fläckar som sitter på tandytan.

Kan man få vitare tänder av eltandborste?

Det finns också eltandborstar som hjälper till att putsa bort fläckar på tänderna vilket ger dig vitare tänder. Sonicares eltandborste DiamondClean har unikt formade borststrån som putsar bort missfärgningar och fläckar, vilket ger dig synbart vitare tänder på så lite som två veckor.

LÄS DETTA  Hur mycket kostar en barnvakt per timme?

Leave a Comment