Hur mycket tjänar en PT i timmen?

Som ni ser är det ganska svårt att svara på vad en personlig tränare tjänar i lön. Allt mellan 150kr/timme som anställd till över 1000kr/timme som egen företagare. Vad som dock är säkert är att det är ett otroligt roligt jobb och när du fått upp en stor klientbas kommer du dessutom tjäna bra pengar på yrket.

Hur mycket tjänar PT sats?

Vad tjänar jag som PT? Detta varierar beroende vilken anställningsform och hur mycket erfarenhet du har. Enligt framtid.se är genomsnittslönen 30 400 kronor i månaden före skatt. Vi har däremot elever som tjänar betydligt mer än så bara ett år efter utbildningen.

LÄS DETTA  Vad kan man göra med barn i Norrtälje?

Vad krävs för att bli personlig tränare?

Utbildning. Inom yrkeshögskolan finns olika utbildningar som kan vara en bra grundutbildning, exempelvis YH Massageterapeut. Utbildning till PT kan även finnas inom folkhögskolan. Du kan även få arbete som PT efter att ha gått ett antal kortare kurser hos privata utbildningsanordnare, som ofta är ihopsatta i olika steg

Hur mycket tjänar en PT i timmen? – Related Questions

Är det värt att ha PT?

En personlig tränare är lika användbar för en nybörjare som för någon med lång erfarenhet av träning. PT:n anpassar innehållet, övningarna och upplägget i träningspassen till din nivå och kapacitet för att hjälpa dig till nästa nivå, oavsett vilken nivå du startar på.

Är det värt att bli personlig tränare?

Kan jag leva utav att jobba som personlig tränare? Svaret är såklart ja. Personlig tränare som yrke har i 2020 mycket högre status än för bara några år sedan, och antalet PTs som arbetar heltid ökar stadigt.

Vad kostar en PT-utbildning?

Kostnaden för en PT-utbildning ligger på omkring 30 000 – 60 000 kr men beror på utbildare, vart i landet du går utbildningen och utbildningens omfattning. En PT-utbildning kan vara allt från tre veckor till sex månader lång. En utbildning till kostrådgivare brukar ligga på ungefär 15000-20000 kronor.

Vilken linje ska man gå om man vill bli personlig tränare?

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Fritid och hälsa kan vara en bra utbildning på gymnasiet för dig som vill jobba som PT (personlig tränare). Vissa skolor erbjuder möjlighet för dig att läsa fördjupningskurser inom Träningslära, Kost och liknande.

LÄS DETTA  Vad är Sätesmuskulaturen?

Kan man bli PT gratis?

Ovanligt att utbildningen är gratis och ger studiemedel

Skillnaden mot andra utbildningar till personlig tränare är att kursen är kostnadsfri precis som all utbildning på folkhögskola, och att du får studiemedel när du studerar.

Vilken PT-utbildning ska man välja?

När du ska välja utbildning eller bestämma vilken PTutbildning som är bäst får du inte missa helheten. Förutom träningslära, träningsplanering och anatomi finns det mycket annat du borde veta som PT. Det är givet att en utbildning även ska djupdyka i fysiologi, biomekanik och hälsa.

Är det lätt att få jobb som PT?

Innan du bestämmer dig för att utbilda dig till PT undrar du antagligen hur svårt det är att få jobb som personlig tränare. Med rätt PT utbildning är svaret: inte svårt alls! Faktum är att just nu skriker branschen efter personliga tränare.

Hur får man kunder som PT?

Skaffa PTkunder genom konsultationer
  1. Gå fram till personer i gymmet. Funkar absolut bäst enligt mig.
  2. Erbjud alla nya medlemmar på gymmet en konsultation som ingår i medlemskapet. Förmodligen gör redan det gym du jobbar på detta.
  3. Dela ut visitkort.
  4. Digitala erbjudanden.
  5. Be dina befintliga kunder bjuda in.

Hur lång tid tar en PT utbildning?

PT-utbildningens omfattning

personlig tränare innebär 212 timmar lärarledd undervisning och ca 92 timmars självstudier, dvs totalt 304 timmar.

Är PT utbildning svår?

Summerande när det gäller själva ämnena i PT-Utbildningen är ingenting särskilt svårt. Det handlar bara om att lära sig och till en början att memorera anatomin. Vi brukar säga att utbildningen tar i snitt 6-10 veckor om studierna närmar sig heltid men det beror helt och hållet på vad du har för bakgrund.

LÄS DETTA  Hur mycket kostar gym i månaden?

Får vem som helst kalla sig PT?

Faktum är att vem som helst får kalla sig PT, det finns ingen skyddad yrkestitel för oss. Det finns bara ett sätt att bekräfta att du gått en utbildning som uppfyller de krav som ställs av arbetsgivarna inom branschen.

Hur många timmar är det på ett PT?

En heltidstjänst för en personlig tränare brukar räknas på mellan 100 – 120 timmar i månaden, och det är timmar man har ansvar att sälja in själv. – Många som utbildar sig till personlig tränare tror att kunder ska ges till dem, men sådant är inte fallen.

Vad kostar PT 2022?

PT-Online

1500kr i månaden. Här finns det självklart obegränsat med upplägg att välja på.

Leave a Comment