Hur skriver man in sig hos Folktandvården?

Vill du gå till oss på Folktandvården ska du kontakta den klinik du är intresserad av. Det gäller även om du vill byta mellan våra kliniker. Har du Frisktandvård måste du flytta med avtalet, det gör du genom att kontakta kliniken där du har ditt avtal.

Kan man dela upp betalningen hos Folktandvården?

Ansökan om delbetalning sker på din klinik, det är enkelt och tar bara någon minut. När din ansökan är klar kan du tryggt genomföra behandlingen när det passar dig. Vid varje avisering väljer du själv om du vill betala mer än det lägsta beloppet på avierna.

LÄS DETTA  Hur gör man avrundning?

Hur bokar man tid hos Folktandvården Skåne?

Vi utvecklade därför en webbtidsbokning som gör det möjligt för besökare att boka, avboka eller boka om en tandläkartid på webbplatsen via Mobilt BankID. Föräldrar kan även boka tid åt sina barn via tjänsten. Webbplatsens innehåll fick också en tydlig målgruppsanpassning.

Hur skriver man in sig hos Folktandvården? – Related Questions

Hur länge blir man kallad till Folktandvården?

Det år du fyller 24 år börjar du betala för din tandvård i nästan alla regioner, men då får du ett statligt tandvårdsstöd. Du kan oftast fortsätta att få kallelser till undersökningar på den mottagning du gått tidigare. Annars kan du själv beställa tid hos en tandläkare eller tandhygienist.

Får ingen kallelse till tandläkaren?

Om du tackar nej till en undersökning är det dock vanligt att du blir avskriven och inte kallas någon mer gång. Då måste du själv ta kontakt med en tandläkare, inom Folktandvården eller privat, och boka en tid för undersökningar.

Vad händer om man missar tid hos Folktandvården?

Om du inte kan komma på avtalad tid är det viktigt att du ändrar eller avbokar din tid direkt, senast 24 timmar före besöket. Då slipper du betala för uteblivet besök eller sent återbud, som kostar 400 kronor för både barn, ungdomar och vuxna. Du ändrar eller avbokar din tid via 1177.se.

Hur ofta kallas man till Folktandvården?

Har du friska tänder brukar det räcka med en undersökning vartannat eller vart tredje år. Har du flera gamla lagningar som behöver kontrolleras eller problem med tandlossning rekommenderar vi en årlig koll. Regelbundna besök är viktigt och lönar sig i längden.

LÄS DETTA  Vilket gym är dyrast?

Hur mycket kostar en undersökning hos Folktandvården?

Vad kostar en undersökning? Priset på vad du betalar för din undersökning är beroende på din munhälsa och vilken omfattning som krävs vid undersökningen. Hos oss kostar en basundersökning normalt mellan 695 och 1 375 kronor hos tandhygienist eller tandläkare. Om du har ett tillgängligt ATB dras det av vid betalning.

Vad kostar det att dra ut en tand hos Folktandvården Skåne?

Nya priser från 15 januari 2023
Prislista vanliga åtgärder
Behandling av omfattande tandlossningsproblem 1300
Tanduttagning (enkel) en tand (Åtgärd 401) 1520
Bedövning ingår
Fyllning av en yta på kindtand (Åtgärd 704) 1080

Vad kostar det att dra ut 2 tänder?

Vad kostar det att dra ut en tand? Priset för att dra ut en tand eller visdomstand kan variera beroende på svårighetsgrad och omfattning. Prisintervallet är mellan 1 150 till 6 500 kronor.

Hur mycket kostar det att sätta in en ny tand?

Uppskattningsvis kostar ett tandimplantat hos oss på Drottningkliniken mellan 15000 – 20000 kr. Det är viktigt att känna till att priset för tandimplantat och behandlingen varierar från fall till fall.

Vad kostar en rotfyllning 2022?

Se priserna som en vägledning.

Prisexempel på vanliga behandlingar.

Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris kr
Upprensning och rotfyllning, en rotkanal 4127
Upprensning och rotfyllning, två rotkanaler 4784
Upprensning och rotfyllning, tre rotkanaler 5918
Upprensning och rotfyllning, fyra eller fler rotkanaler 6451

Hur många år håller en rotfyllning?

90 procent av tänder som rotfyllts finns kvar i munnen och fungerar 5-6 år. Minst!

Vad kostar det att sätta en krona på en tand?

Prisexempel
Permanent tandstödd krona, en per käke, material utöver standard 8 770 kr
Permanent tandstödd krona, flera i samma käke, material utöver standard 6 960 kr
Laboratorieframställd pelare med intraradikulärt stift 3 620 kr
Klinikframställd pelare med intraradikulärt stift 1 715 kr

1 more row

Vad är det för skillnad på Stifttand och krona?

Kronan ges samma form som en tand. Om nerven i tanden är inflammerad eller skadad måste tanden rotfyllas. För att sedan kunna fästa en krona på roten, måste man ibland först göra ett stift som sätts fast i roten och som kronan sedan fästs på.

Vilka tänder ersätts av försäkringskassan?

Även om tandvårdsbidraget i första hand är tänkt att användas vid under- sökningar och förebyggande behandling får du också använda det för andra åtgärder. Men det finns viss tandvård som du inte kan få bidrag för. Det gäller kosmetisk behandling, som till exempel tandblekning.

Hur länge håller en krona tand?

En tandkrona kan hålla mellan 5 till 15 år. Tandkronans livslängd beror på hur patienten sköter om sin munhygien.

Leave a Comment