Hur vet man att en verkstad är auktoriserad?

MECA-verkstäderna har kunskaperna och rätten att genomföra precis samma service eller reparation som biltillverkarens auktoriserade verkstad – även under din bils garantitid. MECA-verkstadens stämpel i serviceboken är lika mycket värd som den märkesauktoriserades.

Vad menas med en auktoriserad verkstad?

I auktoriserade verkstäder används uteslutande originaldelar. Reservdelar som inte är original är heller inte godkända av din biltillverkare och kan därför behöva anpassas till just din bil – vilket kan påverka bilens köregenskaper, livslängd och andrahandsvärde negativt.

Hur vet man att en verkstad är auktoriserad? – Related Questions

Är Mekonomen en auktoriserad verkstad?

Vid service hos Mekonomens verkstäder gäller din nybilsgaranti. Vi använder alltid originaldelar eller delar av motsvarande kvalitet och följer biltillverkarens servicerekommendationer. Efter utfört arbete stämplar/registrerar vi i din servicebok, vilket är värdefullt den dag du ska sälja eller byta bilen.

Hur blir man auktoriserad?

Det finns tre sätt att uppfylla kraven:
 1. Du har en akademisk examen om minst 180 högskolepoäng (tre års heltidsstudier).
 2. Du har en av FAR godkänd eftergymnasial utbildning med relevant inriktning om minst två år, motsvarande 120 högskolepoäng eller 400 YH-poäng.
 3. Du har minst sju års erfarenhet från redovisningsområdet.

Hur blir man en certifierad mekaniker?

Utbildningen består av 7 delkurser innehållande både teoretiska och praktiska moment. Kursernas längd är mellan 2 och 5 dagar. Utbildningen är förlagd under 9 månader där varje månad innehåller 1-2 utbildningstillfällen.

Är AD bilverkstad auktoriserad?

Om oss. AD Bilverkstad är en auktoriserad verkstad som erbjuder konkurrenskraftiga priser och har erfaren kundservice! Vi har duktiga bilmekaniker som hjälper dig med allt som rör din bil; service, reparation och underhåll!

Vad räknas som verkstad?

Verkstad är en lokal där man hantverksmässigt utför konstruktions- eller reparationsarbeten. Snickarverkstäder, bilverkstäder och mekaniska verkstäder nämns ofta. Begreppet verkstadsmässig betecknar metod anpassad för verkstadsbruk.

Vilka verkstäder är auktoriserade för Volkswagen?

Sökresultat
 • Börjessons Bil AB Alingsås. Kristineholmsvägen 39. 0322-78900.
 • Börjessons Bil Alingsås. Kristineholmsvägen 39.
 • Sällströms Bil. Södra Kyrkhultsvägen 4.
 • Mechanum Partille. Benjamins väg 12.
 • Lecab Bil Arvika. Industrigatan 4.
 • Lecab Bil Arvika. Industrigatan 4.
 • Toveks Bil Borås. Ålgårdsvägen 25.
 • Adolfssons Bil. Moavägen 1.
LÄS DETTA  Hur mycket kostar personlig träning?

Är Mekonomen auktoriserad verkstad för VW?

Mjukvarufel upptäcks nog första året du har bilen. Om du byter in din VW hos en VW-handlare får du bättre betalt för den om all service skötts av en auktoriserad VW-verkstad än på en Mekonomen, Meca, BDS etc.

Vilka verkstäder släcker 2 or?

Vilka verkstäder kan släcka 2:or? Flera av Mekonomens verkstäder är ackrediterade och kan åtgärda dessa fel och samtidigt rapportera in dem direkt till Transportstyrelsen. I annat fall ombesörjer verkstaden med hjälp av besiktningsstation att få dina brister godkända.

Varför service på märkesverkstad?

Den dag du ska sälja är en stämpel från en auktoriserad verkstad guld värd. Bilens andrahandsvärde ökar och både du som säljare och den som köper bilen vet att allt gått rätt till med skötseln av bilen. Regelbunden service i en märkesverkstad kan också förhindra att små problem med tiden blir större problem.

Vilket bilmärke har dyrast service?

Allra bäst till ligger Nissan, Mazda och Renault som alla har en servicekostnad som ligger på mellan 6 500 och 7 000 kr. Det är alltså bara hälften så mycket som för Toyota. Generellt sett är elbilar klart billigast att serva medan hybrider och laddhybrider är dyrast.

Hur länge ska man serva bilen på märkesverkstad?

Bilens serviceintervall är 3000 mil eller 12 månader. Bilen behöver alltså en årsbaserad service då man inte kommer upp i 3000 mil under perioden. Du kör 3500 mil varje år. Bilen behöver service vid 1500 mil eller var 12:e månad.

Vad händer om man gör service på bilen för sent?

Om du inte gör det i tid blir det körförbud. En trafikfarlig bil kommer inte att få godkänt vid kontrollbesiktningen. Det finns däremot ingen lag som säger att du måste serva bilen. Det gör du för att ha en säker och fungerande bil.

LÄS DETTA  Vad står på schemat?

Leave a Comment