Kan man använda friskvårdsbidrag till PT?

Du får inte använda friskvårdsbidraget för medlemsavgifter, teorikurser, diplom, hälsovård, sjukvård eller skönhetsvård. Friskvårdsbidraget ska vara av mindre värde.

Är personlig tränare avdragsgillt?

Skatteverket har utökat sin lista över friskvårdsaktiviteter som arbetsgivaren skattefritt kan erbjuda sina anställda, och en god nyhet är att personlig träning (PT) nu är med på listan!

Vilka aktiviteter ingår i friskvårdsbidrag?

Om din arbetsgivare erbjuder friskvårdsförmåner i form av friskvårdsbidrag kan du få ersättning för kostnader som gymkort, massage, gruppträning eller behandlingar. Men visste du att friskvårdsbidraget kan användas till körsång, stresshantering och hälsoappar också?

Kan man använda friskvårdsbidrag till PT? – Related Questions

Är hundträning friskvård?

Hundar får oss att spendera mer tid ute, röra på oss och må bättre. Förra året tillkom flera hundaktiviteter på Skatteverkets lista över friskvårdsaktiviteter. Först ut var agility i juli 2020 och senare tillkom “bruksprov med hund” och Svenska Bruksundklubbens friskvårdsprojekt “Upp och hoppa – sund med hund”.

Är körsång friskvård?

2. Körsång på arbetsplatsen. Hör körsång och friskvård ihop? Absolut! Sång förbättrar andningen och blodtrycket, tränar musklerna i bålen samt frigör massor med endorfiner som ökar lyckokänslan, sänker stresshormonerna och stärker immunförsvaret.

LÄS DETTA  Hur känns en Kundaliniresning?

Vad ingår inte i Friskvårdsbidraget?

Skor, löparskor och annan utrustning ingår inte i friskvårdsbidrag.

Kan man köpa klippkort för friskvårdsbidrag?

Klippkort m.m. kan köpas direkt i receptionen och ni scannar in kvittot till Benify för att använda ert friskvårdsbidrag. Edenred: (Rikskuponger) Betala i receptionen med det kortet som är är kopplat till Edenred.

Kan man köpa presentkort på massage för Friskvårdsbidraget?

Unna dig massage som friskvård

De flesta former av massage är en skattefri förmån som täcks av friskvårdsbidraget. Bokadirekts friskvårdskort är giltigt vid bokning av massage, hos över 2500 massageterapeuter runt om i landet. Unna dig en härlig behandling för att lindra spänningar i muskulaturen.

Är liftkort friskvård?

Kan jag få friskvårdsbidrag för liftkort? Sedan 1 januari 2018 räknas utförsåkning som friskvård och motion av enklare slag av Skatteverket. Det är därmed tillåtet att ta liftkort eller säsongskort som en skattefri friskvårdsförmån.

Är promenad friskvård?

Tillträde till frilufts- och strövområden för joggning, stavgång eller vanliga promenader kan också ses som skattefri friskvård, även om sådana områden sällan är avgiftsbelagda.

Är fotvård friskvård?

Enligt Skatteverket kan arbetsgivare erbjuda skattefria förmåner gällande motion och friskvård. Hit räknas fotvård och massage dock inte pedikyr eller medicinsk fotvård. För att fotvård ska vara friskvård ska det vara enklare typ av fotvård med moms.

Kan man köpa löparskor på Friskvårdsbidraget?

Men utrustning som till exempel löparskor, yogamatta eller hantlar räknas inte som skattefri. Oavsett om du hyr eller köper utrustningen. Liksom tidigare kan friskvårdsbidraget inte användas för att köpa utrustning eller betala personliga medlemsavgifter i föreningar eller andra sammanslutningar.

Är fotmassage friskvård?

Det finns en hel uppsjö av massagetyper som du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag till. Klassisk kroppsmassage, gravidmassage, thaimassage, fotmassage och även enklare massagebehandlingar utförda av naprapater, fysioterapeuter och kiropraktorer. Nedan kan du läsa mer om de olika alternativen.

Är glasögon friskvård?

Kan man köpa glasögon för sitt friskvårdsbidrag? Du får inte dra av utgifter för glasögon eller kontaktlinser, eftersom det anses vara privata levnadskostnader.

Kan arbetsgivare neka friskvårdsbidrag?

Arbetsgivaren har ingen skyldighet att bidra med friskvårdspengar, men någon form av hälsobefrämjande åtgärd är vanligt. Det finns ingen lagstiftad eller centralt kollektivavtalad skyldighet för arbetsgivare (och därmed rättighet för dig som anställd) att erbjuda friskvårdsförmåner.

Är fiske friskvård?

Sedan i somras ingår sportfiske i det friskvårdsbidrag som en arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda. Det innebär alltså att du kan köpa ett fiskekort, och att arbetsgivaren inte behöver göra skatteavdrag eller betala arbetsgivaravgifter på förmånen.

Leave a Comment