Kan man köpa presentkort på ActiWay?

Därför vill vi klargöra att Epassi och Actiway är ett personligt friskhetsbidrag från din arbetsgivare och enligt skatteverket är detta är personligt. Det skall användas under det aktuella året och kan inte användas till köpa presentkort för.

Vart kan man använda ActiWay?

ActiWay gör det enkelt för dig att nyttja ditt bidrag till just din favoritaktivitet eller friskvårdsleverantör. Du kan till exempel använda friskvårdsbidraget till att yoga, jympa, spela tennis, få massage, simma eller genomföra program för viktminskning och stresshantering med stöd av hälsocoacher.

Var kan jag betala med Epassi?

Med Epassis onlinetjänst kan du betala för din friskvård både online och hos friskvårdsleverantören som inte accepterar appbetalning. Logga in på ditt Epassikonto i webbläsaren, välj ”onlinebetalning” och genomför betalningen. Du får då ett kvitto att visa upp för betalningsmottagaren.

LÄS DETTA  Kan man åka skridskor på Mälaren?

Kan man köpa presentkort på ActiWay? – Related Questions

Är ActiWay och Epassi samma sak?

Från och med den 2 januari 2022 är hälsoportalen Epassi vår samarbetspartner för friskvård. Detta gör vi då ActiWay slagits samman med Epassi som nu är Nordens största portal för hälsoförmåner.

Hur betalar jag med ActiWay?

Gå till leverantören, visa legitimation och säg att du vill betala med ActiWay. Ditt friskvårdssaldo uppdateras direkt. Du behöver alltså inte logga in på ditt ActiWay för att nyttja ditt bidrag. Däremot kan du vid inloggning köpa friskvård online, se ditt saldo och dina köp.

När är sista dagen att använda ePassi?

Används inte friskvårdsbidraget inom ett år brinner det inne och kan inte nyttjas efter detta. Vanligtvis är brytdatum för friskvårdsbidraget i samband med årsskiftet men det kan variera beroende på vilken policy arbetsgivaren har.

Vad får man köpa för friskvårdsbidrag?

Du får använda friskvårdsbidraget till enklare aktiviteter med inslag av motion eller för behandling som är avstressande eller motverkar ömhet och stelhet. Du kan också använda det till kostrådgivning och rådgivning i samband med rökavvänjning. Du får inte använda friskvårdsbidraget för att hyra eller köpa utrustning.

Hur många procent tar ePassi?

Kostnaden för Epassi varierar från 2,8% till 4,3% beroende på förmånstypen. Du kan läsa mer om det här. Den exakta specificeringen kan du se på Epassis onlinetjänst.

Vem äger Epassi?

Bregal Milestone är fortfarande majoritetsägare av ePassi Payments Oy. Som en del av denna transaktion kommer Sodexo att återinvestera och bli 15 procent aktieägare i ePassi. Bregal Milestone är ett europeiskt tillväxtkapitalbolag som ägnar sig åt investeringar i teknikföretag med hög tillväxt.

Är fotvård friskvård?

Enligt Skatteverket kan arbetsgivare erbjuda skattefria förmåner gällande motion och friskvård. Hit räknas fotvård och massage dock inte pedikyr eller medicinsk fotvård. För att fotvård ska vara friskvård ska det vara enklare typ av fotvård med moms.

Är massage friskvård?

Friskvårdsbidrag på högst 5 000 kronor per år som du kan använda till enklare aktiviteter med inslag av motion eller annan friskvård, till exempel ett gymkort eller ridlektioner. Motionsaktiviteter, massagebehandlingar eller gymkort som arbetsgivaren bestämmer och direkt betalar för.

Är thaimassage friskvård?

Det finns en hel uppsjö av massagetyper som du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag till. Klassisk kroppsmassage, gravidmassage, thaimassage, fotmassage och även enklare massagebehandlingar utförda av naprapater, fysioterapeuter och kiropraktorer. Nedan kan du läsa mer om de olika alternativen.

Kan man köpa cykel på Friskvårdsbidraget?

Det är inte möjligt att köpa en cykel för friskvårdsbidraget. Däremot kan du använda friskvårdsbidraget till aktiviteter så som anmälan till motionslopp eller kurser som innefattar cykling.

Är körsång friskvård?

2. Körsång på arbetsplatsen. Hör körsång och friskvård ihop? Absolut! Sång förbättrar andningen och blodtrycket, tränar musklerna i bålen samt frigör massor med endorfiner som ökar lyckokänslan, sänker stresshormonerna och stärker immunförsvaret.

Leave a Comment