När gäller seniorkortet?

Hur får man seniorkort?

Seniorbiljetten går att beställa upp till tre månader före det att du uppfyller kommunens åldersvillkor, men du kan inte börja resa med den förrän du fyllt år. Du som är folkbokförd i en kommun som erbjuder seniorbiljett får beställningsinformation några veckor innan du fyller 65 eller 75 år.

Hur långt kan man åka på seniorkortet?

I det nya zonsystemet kommer seniorkortet att fortsätta gälla i hemkommunen – men också i alla kommuner som ingår i samma zon. Har man ett seniorkort som gäller i till exempel Mölndal kommer det även att gälla i Göteborgs, Partilles och Öckerös kommuner. Men detta gäller alltså inte förrän zonförändringen i höst.

Vad är Seniorbiljett Plus?

Seniorbiljett Plus köpt år 2022

09:00–14:59 samt 18:00–23:59 på vardagar och röda dagar som infaller på måndag-fredag. Eventuella byten måste ske mellan dessa tidsintervaller. Under lördag och söndag kan du resa hela dygnet. Under perioden 15 juni – 14 augusti gäller biljetten hela dygnet oavsett veckodagar.

LÄS DETTA  Hur långt är ett bra gympass?

När gäller seniorkortet? – Related Questions

Vad kostar seniorkortet?

Seniorkortet är en årsbiljett inom UL-trafiken där kommunen står för en del av kostnaden och gäller under lågtrafik. Du betalar 150 kr per månad för kortet som gäller för resor med stadsbussar, regionbussar och Upptåget i hela länet inom alla zoner där du kan resa med UL-biljett.

När åker pensionärer gratis?

I de flesta kommuner gäller seniorbiljetten såväl dag- som kvällstid, alla årets dagar medan den i vissa kommuner bara gäller på vardagar mellan klockan 09-15 och 18-04. På helgen reser du fritt alla tider på dygnet. Du som är senior får automatiskt ett nytt kort med posten. När du får kortet är det klart att använda.

Vad finns det för rabatter för pensionärer?

Är du pensionär? I så fall kan du få pensionärsrabatter på många produkter inom resor, mobiltelefoni, nöjen, hälsa, elavtal och mycket mycket annat. När du är i behov av något nytt till hemmet så finns mycket pengar att spara när genom att utnyttja de pensionärsrabatter som finns.

Var åker pensionärer gratis?

Här är det gratis
  • Ale: Lågtrafik från 65 år.
  • Alingsås: Dygnet runt från 65 år.
  • Avesta: Avgiftsfritt på linjer som går inom kommunen, oavsett ålder.
  • Bengtsfors: Dygnet runt från 65 år.
  • Borås: Lågtrafik från 65 år.
  • Falköping: Dygnet runt från 75 år.
  • Gävle: Lågtrafik från 65 år.
  • Göteborg: Lågtrafik från 65 år.

Vad kostar en bussbiljett för pensionär?

Biljett Pris
30 dagar 640 kr
30 dagar + SL 1 210 kr
90 dagar 1 730 kr
Årsbiljett kontant 5 650 kr

1 more row

Vad kostar en SL biljett för pensionär?

I det här exemplet har vi räknat med en kommunalskatt på 32 kronor för pensioner för den som fyller 66 eller mer år 2022. Vi har, utöver Konsumentverkets budget, lagt till resor i kollektivtrafiken. Priset på SL-kortet i Stockholm för pensionärer är 650 kronor/månad.

Hur gör man för att få pensionärsrabatt på SL?

Du som tar ut allmän pension innan du fyllt 66 år kan använda ett pensionärsintyg för att ta del av pensionärsrabatter när du ska åka med kollektivtrafik eller vid inträden till olika evenemang.

Vilka åker gratis på SL?

Barn som är under 6 år reser alltid gratis. Av säkerhetsskäl får de dock aldrig åka ensamma. Barn som är under 7 år får åka gratis tillsammans med en annan person som är över 7 år och har en giltig biljett. Barn och ungdomar får resa till rabatterat pris från och med att de fyller 6 år till den dag de fyller 20 år.

När får man pensionärsrabatt på SJ?

Är du pensionär? Ombord på våra tåg behöver du som reser med pensionärsrabatt och har fyllt 65 år kunna uppvisa en giltig id-handling. Har du ännu inte fyllt 65 år behöver du kunna uppvisa en giltig id-handling och något av följande alternativ: Pensionärsintyg från Pensionsmyndigheten.

Vilka åker gratis på SJ?

Små barn, upp till och med 1 år (ej fyllda 2 år), som kan sitta i vuxens knä behöver ingen egen biljett. Det innebär att en vuxen får ta med ett barn i knät (utan biljett) samt två barn som ingår i barnerbjudandet. För dig som reser med student- eller ungdomsbiljett gäller två barn upp till och med 6 år.

Hur får man pensionärsrabatt på Willys?

Seniorrabatt på Willys har du som är senior, 55+ tillgång till och det finns erbjudanden här hos hejsenior.se från Willys och andra lågpriskedjor av samma art.

Hur ofta får man Seniorrabatt på ICA?

Seniorrabatten kan nyttjas vid ett köp, en gång i veckan. Antingen i den fysiska butiken eller i vår butik på nätet. Detta gäller fram till den 31/12, därefter går vi tillbaka till seniorrabatt på tisdagar.

När får man Seniorrabatt på ICA?

5% seniorrabatt varje tisdag!

För dig som är över 65 år eller fyller 65 i år lönar det sig lite extra att handla hos oss på tisdagar. Laddat på ditt ICA-kort får du nämligen en 5% rabatt på alla våra varor i butiken*, bra eller hur?

Leave a Comment