När gäller Skolkortet i Göteborg?

För dig som går i gymnasieskola i Göteborg gäller skolkortet under vardagar under terminstid klockan 04-19 och fritid vardagar 19-22 (fritidsdelen har giltighetsområde regionen runt).

Kan man åka med skolkort på helger?

Du kan inte åka med skolkortet under helger eller röda dagar. Det går däremot bra att åka under lov som infaller under en termin (höstlovet, sportlovet och påsklovet). Om du reser mellan två kommuner (länsgiltighet på skolkortet) kan du även resa på jullovet.

Hur mycket kostar ett nytt skolkort?

Skolan kan ordna ett tillfälligt skolkort tills ditt barn får det nya kortet. Grundskoleförvaltningen tar ut en avgift på 100 kronor för ett nytt kort och 100 kronor för det tillfälliga skolkortet.

När får man gratis skolkort?

Ditt barn får gratis terminsbiljett om barnet använder kommunala färdmedel till och från skolan eller fritidsverksamheten. Det gäller oavsett hur långt det är mellan hemmet och skolan.

Får man låna ut sitt skolkort?

Personlig biljett

Skolbiljetten är personlig och får inte lånas ut. Eleven måste fylla i sitt namn på baksidan av kortet. Är eleven över 18 år kan eleven behöva visa legitimation vid resa med kortet.

Vad händer om man tappar bort skolkort?

Om du/ditt barn förlorar sitt kort ska du anmäla det och beställa ett ersättningskort så snart du kan. Ett nytt kort med läsårsbiljett kommer då att skickas hem till din folkbokföringsadress inom sju vardagar.

Vad gör man om man tappar bort sitt busskort?

Om du sedan tappar bort ditt busskort kan du direkt via din användare anmäla ditt kort borttappat. Då spärras ditt gamla busskort, och vi skickar vi ett nytt kort inom 10 arbetsdagar – direkt hem till din brevlåda.

Vad händer om man tappar bort ditt busskort?

Du som har ett periodkort eller seniorkort via autogiro har ”tappa-bort-garanti”. Det innebär att om du tappar bort eller förlorar ditt kort så får du ett nytt. Om ditt kort är skadat får du alltid ett nytt.

Hur mycket kostar Terminskort SL barn?

Till detta läggs barnens resor. Ett terminskort kostar 760 kronor och även för den barnfamilj som har två föräldrar med jobb blir det kännbart med alla utgifter som kommer i början av terminen. För många familjer blir det helt enkelt för mycket utgifter under en och samma månad. Då är det lätt att bilen blir lösningen.

LÄS DETTA  Hur lång tid tar det för kroppen att återhämta sig efter en graviditet?

Vad kostar Skolbiljett 2022?

Även för dig som fyller 20 år under biljettens giltighetsperiod. Flesta periodbiljetter laddas på ett UL-kort eller appen.

Skolbiljett Privat – för resor på vardagar.

Biljett Pris Giltighet
skolbiljett privat hT 2 090 kr 8/8-22/12 2022
skolbiljett privat vt 2 570 kr 2/1-16/6 2023

Hur får man sitt gratis SL-kort?

Syftet är att försöka locka tillbaka fler resenärer som under pandemin valt bort att åka kollektivt. Kampanjen gäller alla barn födda 2004-2010 som är skrivna i Stockholms län. SL-korten kommer distribueras via post till de ungdomar som har rätt till sommarkortet.

Hur får man gratis SL-kort?

I år blir det extra lätt för ungdomar i Stockholms län att ta sig till sina sommarlovsaktiviteter. Region Stockholm har beslutat att dela ut SL-kort till alla ungdomar, födda 2004 – 2010, som är folkbokförda i Stockholms län. Biljetten gäller under sommarlovet, dygnet runt fram till och med den 31 augusti 2022.

Varför ska barn få gratis busskort?

Majoriteten av alla ungdomar studerar och har därav varken tid eller möjlighet att arbeta och få ut en lön. Därför menar jag att region Stockholm (där Botkyrka kommun ingår) borde införa ett gratis busskort till ungdomar. Jag tycker egentligen att kollektivtrafiken ska vara gratis för alla.

Vad kostar SL-kort ungdom?

Priser UL/SL från 4 januari 2023
Periodbiljetter Pris 2022 Pris 2023
30-dagar UL/SL ung/stud/pens. 1 190 kr 1 210 kr
24-timmar UL/SL vuxen (ombord +10 kr) 335 kr 340 kr
24-timmar UL/SL ungdom (ombord +10 kr) 215 kr 220 kr
Skolbiljetter

Leave a Comment