När gäller Sommarlovskortet 2022?

Du kan resa dygnet runt med kortet till och med 31 augusti 2022. Kortet gäller alla dagar i veckan. Kortet gäller enbart sommaren 2022 trots texten jul/sommarlov på kortet.

Hur får man Sommarlovskortet?

I sommar erbjuds därför 160 000 skolungdomar kostnadsfria busskort. Erbjudandet gäller ungdomar födda 2004–2010 som är skrivna i region Stockholm. Biljetten kallas Sommarlovsbiljett 2022 och gäller hela sommarlovet. Biljetten kommer att skickas ut till ungdomarna med post.

Hur får man ett gratis SL-kort?

I år blir det extra lätt för ungdomar i Stockholms län att ta sig till sina sommarlovsaktiviteter. Region Stockholm har beslutat att dela ut SL-kort till alla ungdomar, födda 2004 – 2010, som är folkbokförda i Stockholms län. Biljetten gäller under sommarlovet, dygnet runt fram till och med den 31 augusti 2022.

LÄS DETTA  När slutar iPhone 6 uppdateras?

När gäller Sommarlovskortet 2022? – Related Questions

Får man gratis busskort på sommaren?

I sommar kommer 160 000 ungdomar att erbjudas avgiftsfritt SL-kort. Syftet är att försöka locka tillbaka fler resenärer som under pandemin valt bort att åka kollektivt. Kampanjen gäller alla barn födda 2004-2010 som är skrivna i Stockholms län.

Vad kostar sommarkortet 2022?

Priset på sommarbiljetten är 749 kronor. Använder du den varje dag reser du för cirka 12 kronor om dagen.

Var köper man nya SL kort?

Det nya SL-kortet:

Kortet kan beställas hos SL och skickas då hem med posten. Det kan också hämtas i SL:s kundcenter vid T-centralen. Kortbytet kostar 30 miljoner kronor och beräknas vara fullt utbyggt i mars 2022.

Hur får man SL kort i mobilen?

Nu kan du även köpa månadskort via SL-appen och behöver inget separat kort när du passerar spärrarna. SL hoppas att lösningen ska underlätta för alla som reser kollektivt.

Hur köper man SL kort?

  1. Köp enkelbiljett genom att blippa ditt betalkort.
  2. Köpa biljett med appen.
  3. Biljett över disk.
  4. Webbutiken.
  5. Biljettautomater.
  6. SL-stolpar.
  7. På spårvagnen.
  8. Det gröna SLkortet.

Var kan jag köpa nya SL kort?

Ett SL Access-kort kostar 20 kronor och du kan köpa det hos de flesta av SL:s försäljningsställen, Pressbyrån, i spärrkiosken och på SL Center.

Kan jag låna ut sitt SL kort?

Absolut, det går bra att låna ut kortet så länge ni reser i samma priskategori.

Kan man åka två på samma SL kort?

Man kan åka flera på samma kort, bara det finns tillräckligt med pengar och man åker tillsammans. Man måste registrera båda resorna samtidigt, man kan inte komma och betala en resande till i efterhand. Om ni ska åka flera på samma kort och kliver på en buss så kan du be busschauffören om hjälp.

När åker man gratis på SL?

Barn som är under 6 år reser alltid gratis. Av säkerhetsskäl får de dock aldrig åka ensamma. Barn som är under 7 år får åka gratis tillsammans med en annan person som är över 7 år och har en giltig biljett. Barn och ungdomar får resa till rabatterat pris från och med att de fyller 6 år till den dag de fyller 20 år.

Hur fungerar nya gröna SL kortet?

Med det nya gröna SL-kortet köper man i stället ett antal biljetter – upp till 20 stycken – det blir mindre huvudräkning och inga småbelopp kvar på kortet. Från 10 maj går det att ladda det gröna kortet med enkelbiljetter i spärrkiosker och hos SL:s ombud, i höst går det även i SL-appen.

Vad gör man med gamla SL-kort?

Du kan få din reskassa utbetalad till ditt betalkort genom att besöka en bemannad pendeltågstation eller en av våra SL kundtjänst butiker som finns på Centralstationen i den stora hallen eller vid ingången till tunnelbanan på Sergels Torg. Medtag legitimation när du ska göra ditt återköp.

Vad händer om man tappar bort sitt sommar SL-kort?

Så fungerar förlustgarantin

Med ett registrerat SL Access-kort har du förlustgaranti. Det innebär att du kan få ett nytt kort med samma innehåll om du förlorar det. Tänk på att förlustanmäla kortet så snart som möjligt så är risken mindre att någon obehörig hinner resa på kortet.

Kan man föra över reskassa från ett kort till ett annat?

Du kan föra över reskassan till ett nytt kort

Därefter kan SL köpa tillbaka reskassan enligt punkt 6.3. Automatisk påfyllning av reskassan innebär att reskassan automatiskt fylls på med 200 kronor om du köper en biljett som kostar mer än det du har i reskassan.

Leave a Comment