När går Friskvårdsbidraget ut ActiWay?

Från och med den 3:e januari 2022 använder kommunen sig av hälsoportalen Epassi som samarbetspartner för friskvård. För dig som medarbetare sker inga förändringar mer än att du efter årsskiftet betalar dina friskvårdsaktiviteter med Epassi i stället för ActiWay.

Vad ingår i friskvård Epassi?

Friskvård är en viktig pusselbit för ditt välmående och genom Epassi är det enkelt att hitta friskvårdsaktiviteter som får dig att uppleva ditt bästa jag. Du kan exempelvis använda ditt friskvårdsbidrag till att betala medlemskapet på ett gym, en härlig massage eller varför inte personlig träning online?

Kan man köpa skor för Friskvårdsbidraget?

Kan friskvårdsbidraget ersätta kostnader för träningsutrustning, så som skor? Nej, ingen utrustning får bekostas med friskvårdsbidraget. Det är själva aktiviteten som är bidragsberättigad. Exempelvis är löpning en godkänd friskvårdsaktivitet men kostar ingenting att utöva, förutom utrustning.

LÄS DETTA  Är på fötter synonym?

När går Friskvårdsbidraget ut ActiWay? – Related Questions

Får man gå på spa för friskvårdsbidrag?

Friskvård och massage

Generellt är massage en godkänd friskvårdsaktivitet. Om det däremot står bindvävsmassage (en speciell djupgående massage) på kvittot finns det risk att du blir nekad användning av friskvårdsbidraget. Just den massageformen är nämligen inte godkänd som friskvård av Skatteverket.

Kan man ta Padel som friskvård?

Padel är godkänt som friskvårdsaktivitet hos Skatteverket vilket gör att du som anställd kan nyttja ditt friskvårdsbidrag genom oss.

Kan man använda friskvårdsbidrag till fotvård?

Fotvård täcks av friskvårdsbidraget och hos Friska Fötter kan du använda dina friskvårdscheckar.

Vad kan man köpa på friskvård?

10 roliga aktiviteter att använda ditt friskvårdsbidrag till
  • Friskvårdsbidrag – Golf.
  • Friskvårdsbidrag – Massage, naprapat, kiropraktor.
  • Friskvårdsbidrag – Skidor, utförsåkning, liftkort.
  • Friskvårdsbidrag – Ridning.
  • Friskvårdsbidrag – Gymkort.
  • Friskvårdsbidrag – Personlig tränare.
  • Friskvårdsbidrag – Yoga.

Är träningsskor avdragsgillt?

Avdrag för skor

Du får göra avdrag i din deklaration om du har haft utgifter för skyddsutrustning, däribland skor med stålhätta d.v.s. skyddsskor enligt Skatteverket.

Är tennis friskvård?

Skattefriheten omfattar endast motion eller annan friskvård av mindre värde och enklare slag. Hit räknas t. ex. gymnastik, styrketräning, spinning, olika former av dans, bowling, bangolf och racketsporter som bordtennis, tennis eller squash.

Är liftkort friskvård?

Kan jag få friskvårdsbidrag för liftkort? Sedan 1 januari 2018 räknas utförsåkning som friskvård och motion av enklare slag av Skatteverket. Det är därmed tillåtet att ta liftkort eller säsongskort som en skattefri friskvårdsförmån.

Kan man köpa presentkort på massage för Friskvårdsbidraget?

Unna dig massage som friskvård

LÄS DETTA  Vad kostar ett besök hos kiropraktorn?

De flesta former av massage är en skattefri förmån som täcks av friskvårdsbidraget. Bokadirekts friskvårdskort är giltigt vid bokning av massage, hos över 2500 massageterapeuter runt om i landet. Unna dig en härlig behandling för att lindra spänningar i muskulaturen.

Är yoga friskvård?

Yoga och närliggande former av friskvård är godkända för bidrag: Yoga, Meditation. Pilates, QiGong, Tai-chi. Massage, Akupressur, Akupunktur, ljusterapi.

Är thaimassage friskvård?

Det finns en hel uppsjö av massagetyper som du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag till. Klassisk kroppsmassage, gravidmassage, thaimassage, fotmassage och även enklare massagebehandlingar utförda av naprapater, fysioterapeuter och kiropraktorer. Nedan kan du läsa mer om de olika alternativen.

Kan man ta massage på friskvård?

Om du använder friskvårdsbidraget till en aktivitet som inte innehåller inslag av motion, till exempel massage, får aktiviteten inte kosta mer än 1 000 kronor per tillfälle. Kostnaden för aktiviteten är då inte av mindre värde. Ersätter arbetsgivaren dig för en sådan aktivitet är det en skattepliktig förmån.

Vad godkänns som friskvård?

Om din arbetsgivare erbjuder friskvårdsförmåner i form av friskvårdsbidrag kan du få ersättning för kostnader som gymkort, massage, gruppträning eller behandlingar. Men visste du att friskvårdsbidraget kan användas till körsång, stresshantering och hälsoappar också?

Är hundträning friskvård?

Hundar får oss att spendera mer tid ute, röra på oss och må bättre. Förra året tillkom flera hundaktiviteter på Skatteverkets lista över friskvårdsaktiviteter. Först ut var agility i juli 2020 och senare tillkom “bruksprov med hund” och Svenska Bruksundklubbens friskvårdsprojekt “Upp och hoppa – sund med hund”.

Leave a Comment