När går Friskvårdsbidraget ut ActiWay?

Från och med den 3:e januari 2022 använder kommunen sig av hälsoportalen Epassi som samarbetspartner för friskvård. För dig som medarbetare sker inga förändringar mer än att du efter årsskiftet betalar dina friskvårdsaktiviteter med Epassi i stället för ActiWay.

Vad kan jag använda ActiWay?

ActiWay gör det enkelt för dig att nyttja ditt bidrag till just din favoritaktivitet eller friskvårdsleverantör. Du kan till exempel använda friskvårdsbidraget till att yoga, jympa, spela tennis, få massage, simma eller genomföra program för viktminskning och stresshantering med stöd av hälsocoacher.

Hur betalar jag med ActiWay?

Gå till leverantören, visa legitimation och säg att du vill betala med ActiWay. Ditt friskvårdssaldo uppdateras direkt. Du behöver alltså inte logga in på ditt ActiWay för att nyttja ditt bidrag. Däremot kan du vid inloggning köpa friskvård online, se ditt saldo och dina köp.

LÄS DETTA  Vad kan man göra i Eslöv?

När går Friskvårdsbidraget ut ActiWay? – Related Questions

Är ActiWay och Epassi samma sak?

Från och med den 2 januari 2022 är hälsoportalen Epassi vår samarbetspartner för friskvård. Detta gör vi då ActiWay slagits samman med Epassi som nu är Nordens största portal för hälsoförmåner.

Hur mycket får man ge i friskvård?

Friskvårdsbidraget ska vara av mindre värde. Du kan få maximalt 5 000 kronor per år. För aktiviteter utan inslag av motion, till exempel massage, får aktiviteten kosta maximalt 1 000 kronor per tillfälle för att vara av mindre värde och skattefritt.

Kan man ta ut friskvårdsbidrag i pengar?

få friskvårdsbidraget utbetalt i pengar? Svar: Tack för din fråga gällande friskvårdsbidrag. Hur friskvårdsbidraget ska användas bestäms gemensamt mellan dig och arbetsgivaren. Bidraget för en heltidsanställd är på 2 600 kronor årligen och om bara delar av det används, förs inte resterande bidraget över på kommande år.

Hur lägger man in friskvårdsbidrag?

Arbetsgivaren har ingen skyldighet att bidra med friskvårdspengar, men någon form av hälsobefrämjande åtgärd är vanligt. Det finns ingen lagstiftad eller centralt kollektivavtalad skyldighet för arbetsgivare (och därmed rättighet för dig som anställd) att erbjuda friskvårdsförmåner.

Vad kostar det att vara med i Actiway?

Det kostar mellan 600 och 800 kronor per termin och den som vill kan träna fyra gånger i veckan. Om föreningen ansluter sig och 25 personer använder hela sitt friskvårdsbidrag får föreningen betala 3 750 kronor till Actiway.

Hur fixar man friskvårdsbidrag?

Du behöver säkerställa med din arbetsgivare att det finns avtalad friskvård på din arbetsplats. Det är din arbetsgivare som bestämmer vilka aktiviteter du får använda friskvårdsbidraget till. Friskvårdsbidraget får inte överstiga ett värde av 5 000 kronor om det fortfarande ska vara skattefritt.

LÄS DETTA  Är på fötter synonym?

Är fotvård friskvård?

Enligt Skatteverket kan arbetsgivare erbjuda skattefria förmåner gällande motion och friskvård. Hit räknas fotvård och massage dock inte pedikyr eller medicinsk fotvård. För att fotvård ska vara friskvård ska det vara enklare typ av fotvård med moms.

Är massage friskvård?

Friskvårdsbidrag på högst 5 000 kronor per år som du kan använda till enklare aktiviteter med inslag av motion eller annan friskvård, till exempel ett gymkort eller ridlektioner. Motionsaktiviteter, massagebehandlingar eller gymkort som arbetsgivaren bestämmer och direkt betalar för.

När får man nya friskvårdsbidrag 2023?

Som exempel kan en anställds betalning i november och december 2022 ersättas av arbetsgivaren med friskvårdbidrag år 2023. Bidraget ska då tas med i underlaget för år 2023 när det är fråga om gränsen om 5 000 kr, respektive arbetsgivarens eget maxbelopp.

Kan man köpa klippkort för friskvårdsbidrag?

Klippkort m.m. kan köpas direkt i receptionen och ni scannar in kvittot till Benify för att använda ert friskvårdsbidrag. Edenred: (Rikskuponger) Betala i receptionen med det kortet som är är kopplat till Edenred.

Är liftkort friskvård?

Kan jag få friskvårdsbidrag för liftkort? Sedan 1 januari 2018 räknas utförsåkning som friskvård och motion av enklare slag av Skatteverket. Det är därmed tillåtet att ta liftkort eller säsongskort som en skattefri friskvårdsförmån.

Kan man använda friskvårdsbidrag till glasögon?

Kan man köpa glasögon för sitt friskvårdsbidrag? Du får inte dra av utgifter för glasögon eller kontaktlinser, eftersom det anses vara privata levnadskostnader.

Är ansiktsbehandling friskvård?

Tyvärr godkänner skatteverkets regler för friskvård inga skönhetsbehandlingar så som exempelvis resultatinriktade ansiktsbehandlingar, frans- och brynfärgning mm. Dock är massage/anti-stress en avdragsgill friskvård och här kan du läsa om de härliga ansiktsmassager vi erbjuder.

Är kiropraktor friskvård?

Enligt Skatteverkets regler kan man inte använda ett friskvårdsbidrag för kiropraktik. Kiropraktik räknas som hälso- och sjukvård och är momsbefriat, som all annan legitimerad sjukvård i Sverige.

Leave a Comment