När går Friskvårdsbidraget ut ActiWay?

Från och med den 3:e januari 2022 använder kommunen sig av hälsoportalen Epassi som samarbetspartner för friskvård. För dig som medarbetare sker inga förändringar mer än att du efter årsskiftet betalar dina friskvårdsaktiviteter med Epassi i stället för ActiWay.

Vad ingår i friskvårdsbidrag 2022 lista?

Du får använda friskvårdsbidraget till enklare aktiviteter med inslag av motion eller för behandling som är avstressande eller motverkar ömhet och stelhet. Du kan också använda det till kostrådgivning och rådgivning i samband med rökavvänjning. Du får inte använda friskvårdsbidraget för att hyra eller köpa utrustning.

Kan man köpa skor för Friskvårdsbidraget?

Kan friskvårdsbidraget ersätta kostnader för träningsutrustning, så som skor? Nej, ingen utrustning får bekostas med friskvårdsbidraget. Det är själva aktiviteten som är bidragsberättigad. Exempelvis är löpning en godkänd friskvårdsaktivitet men kostar ingenting att utöva, förutom utrustning.

LÄS DETTA  Hur mycket kostar det att ha en personlig tränare?

När går Friskvårdsbidraget ut ActiWay? – Related Questions

Får man gå på spa för friskvårdsbidrag?

Friskvård och massage

Generellt är massage en godkänd friskvårdsaktivitet. Om det däremot står bindvävsmassage (en speciell djupgående massage) på kvittot finns det risk att du blir nekad användning av friskvårdsbidraget. Just den massageformen är nämligen inte godkänd som friskvård av Skatteverket.

Är körsång friskvård?

2. Körsång på arbetsplatsen. Hör körsång och friskvård ihop? Absolut! Sång förbättrar andningen och blodtrycket, tränar musklerna i bålen samt frigör massor med endorfiner som ökar lyckokänslan, sänker stresshormonerna och stärker immunförsvaret.

Kan man använda friskvårdsbidrag till fotvård?

Fotvård täcks av friskvårdsbidraget och hos Friska Fötter kan du använda dina friskvårdscheckar.

Vad kan man köpa på friskvård?

10 roliga aktiviteter att använda ditt friskvårdsbidrag till
  • Friskvårdsbidrag – Golf.
  • Friskvårdsbidrag – Massage, naprapat, kiropraktor.
  • Friskvårdsbidrag – Skidor, utförsåkning, liftkort.
  • Friskvårdsbidrag – Ridning.
  • Friskvårdsbidrag – Gymkort.
  • Friskvårdsbidrag – Personlig tränare.
  • Friskvårdsbidrag – Yoga.

Är träningsskor avdragsgillt?

Avdrag för skor

Du får göra avdrag i din deklaration om du har haft utgifter för skyddsutrustning, däribland skor med stålhätta d.v.s. skyddsskor enligt Skatteverket.

Är tennis friskvård?

Skattefriheten omfattar endast motion eller annan friskvård av mindre värde och enklare slag. Hit räknas t. ex. gymnastik, styrketräning, spinning, olika former av dans, bowling, bangolf och racketsporter som bordtennis, tennis eller squash.

Kan man få friskvårdsbidrag för padel?

Padel är en av många aktiviteter som är helt och hållet godkänd av Skatteverket för friskvårdsbidrag. Via MATCHi kan du enkelt komma åt dina kvitton för redovisning.

Är massage friskvård?

Friskvårdsbidrag på högst 5 000 kronor per år som du kan använda till enklare aktiviteter med inslag av motion eller annan friskvård, till exempel ett gymkort eller ridlektioner. Motionsaktiviteter, massagebehandlingar eller gymkort som arbetsgivaren bestämmer och direkt betalar för.

Vad godkänns som friskvård?

Om din arbetsgivare erbjuder friskvårdsförmåner i form av friskvårdsbidrag kan du få ersättning för kostnader som gymkort, massage, gruppträning eller behandlingar. Men visste du att friskvårdsbidraget kan användas till körsång, stresshantering och hälsoappar också?

Vad räknas inte som friskvård?

Bastubad, cheerleading, fäktning och ”hypnobirthing” – en slags hypnosterapi för gravida par – är till exempel ok som friskvård numera. Likaså qi gong, zonterapi och örtbad. Golf, ridning, segling och utförsåkning klassas däremot inte som friskvård och är därmed inte avdragsgilla.

Är thaimassage friskvård?

Det finns en hel uppsjö av massagetyper som du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag till. Klassisk kroppsmassage, gravidmassage, thaimassage, fotmassage och även enklare massagebehandlingar utförda av naprapater, fysioterapeuter och kiropraktorer. Nedan kan du läsa mer om de olika alternativen.

Kan man använda friskvård till kiropraktor?

Enligt Skatteverkets regler kan man inte använda ett friskvårdsbidrag för kiropraktik. Kiropraktik räknas som hälso- och sjukvård och är momsbefriat, som all annan legitimerad sjukvård i Sverige.

Leave a Comment