Vad är Friskvårdskort?

Friskvård är en förmån som ges av arbetsgivaren till personalen och styrs av Skatteverkets regler för vad som får kallas för friskvård. Friskvårdsförmånen är personlig och kan ej överlåtas till familj och vänner. Friskvårdsbehandlingen får kosta max 1000 kr per behandlingstillfälle/köp.

Kan man köpa presentkort för Friskvårdsbidraget?

Det går att köpa presentkort för friskvårdspengarna under vissa omständigheter. För det första måste presentkortet vara för något som går att nyttja friskvårdsbidraget till. För det andra måste du köpa presentkortet till dig själv, eftersom arbetsgivaren betalar ditt friskvårdsbidrag och inte någon annans.

Vad ingår i friskvård 2022?

Du får använda friskvårdsbidraget till enklare aktiviteter med inslag av motion eller för behandling som är avstressande eller motverkar ömhet och stelhet. Du kan också använda det till kostrådgivning och rådgivning i samband med rökavvänjning. Du får inte använda friskvårdsbidraget för att hyra eller köpa utrustning.

Vad ska stå på kvittot för friskvård?

På kvittot ska det framgå vem som är köpare, företagets organisationsnummer, säljarens namn, vilket belopp du har betalat, datum, giltighetstid och specificerad moms. Du kan få ersättning först efter att du har haft kostnaden.

LÄS DETTA  Hur mycket kostar det att gå på boxning?

Vad är Friskvårdskort? – Related Questions

Får man gå på spa för friskvårdsbidrag?

Friskvård och massage

Generellt är massage en godkänd friskvårdsaktivitet. Om det däremot står bindvävsmassage (en speciell djupgående massage) på kvittot finns det risk att du blir nekad användning av friskvårdsbidraget. Just den massageformen är nämligen inte godkänd som friskvård av Skatteverket.

Är fotvård friskvård?

Enligt Skatteverket kan arbetsgivare erbjuda skattefria förmåner gällande motion och friskvård. Hit räknas fotvård och massage dock inte pedikyr eller medicinsk fotvård. För att fotvård ska vara friskvård ska det vara enklare typ av fotvård med moms.

Vad godkänns som friskvård?

Om din arbetsgivare erbjuder friskvårdsförmåner i form av friskvårdsbidrag kan du få ersättning för kostnader som gymkort, massage, gruppträning eller behandlingar. Men visste du att friskvårdsbidraget kan användas till körsång, stresshantering och hälsoappar också?

Hur lägger man in kvitto i Epassi?

Du kan även nyttja ditt friskvårdsbidrag hos en leverantör som inte är ansluten till Epassi genom att skicka in ditt kvitto till Epassi. Detta gör du genom att klicka på Registrera ditt kvitto i inloggat läge på www.epassi.se. Innan du gör det finns det dock några viktiga saker du behöver tänka på.

Hur deklarerar man friskvård?

För att friskvårdsbidraget ska vara skattefritt måste alla i personalen få samma belopp och samma villkor. Friskvårdsbidraget måste också vara av mindre värde. Det innebär maximalt 5 000 kronor per år. Betalar arbetsgivaren ut mer än 5 000 kronor får du betala skatt på hela friskvårdsbidraget.

Hur mycket får ett företag dra av för friskvård?

Om den anställda har en kostnad för till exempel gym, ridlektioner eller annan motion kan arbetsgivaren mot kvitto betala ett skattefritt friskvårdsbidrag om maximalt 5 000 kronor per år inklusive moms. Detta är ett totalbelopp som gäller den anställdes utgifter för både motion och annan friskvård.

Är kiropraktor friskvård?

Enligt Skatteverkets regler kan man inte använda ett friskvårdsbidrag för kiropraktik. Kiropraktik räknas som hälso- och sjukvård och är momsbefriat, som all annan legitimerad sjukvård i Sverige.

Är liftkort friskvård?

Kan jag få friskvårdsbidrag för liftkort? Sedan 1 januari 2018 räknas utförsåkning som friskvård och motion av enklare slag av Skatteverket. Det är därmed tillåtet att ta liftkort eller säsongskort som en skattefri friskvårdsförmån.

Är gokart friskvård?

Vissa aktiviteter är dock fortfarande “förbjudna”. Exempel på aktiviteter som fortfarande är skattepliktiga är – enligt Skatteverket – gokart och annan motorsport samt forsränning, schack, biljard och bridge.

Är fiske friskvård?

Sedan i somras ingår sportfiske i det friskvårdsbidrag som en arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda. Det innebär alltså att du kan köpa ett fiskekort, och att arbetsgivaren inte behöver göra skatteavdrag eller betala arbetsgivaravgifter på förmånen.

Leave a Comment