Vad får man köpa för friskvårdsbidrag?

Du får använda friskvårdsbidraget till enklare aktiviteter med inslag av motion eller för behandling som är avstressande eller motverkar ömhet och stelhet. Du kan också använda det till kostrådgivning och rådgivning i samband med rökavvänjning. Du får inte använda friskvårdsbidraget för att hyra eller köpa utrustning.

Kan man ta massage på friskvård?

Om du använder friskvårdsbidraget till en aktivitet som inte innehåller inslag av motion, till exempel massage, får aktiviteten inte kosta mer än 1 000 kronor per tillfälle. Kostnaden för aktiviteten är då inte av mindre värde. Ersätter arbetsgivaren dig för en sådan aktivitet är det en skattepliktig förmån.

Är thaimassage friskvård?

Det finns en hel uppsjö av massagetyper som du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag till. Klassisk kroppsmassage, gravidmassage, thaimassage, fotmassage och även enklare massagebehandlingar utförda av naprapater, fysioterapeuter och kiropraktorer. Nedan kan du läsa mer om de olika alternativen.

Vad får man köpa för friskvårdsbidrag? – Related Questions

Är fotvård friskvård?

Enligt Skatteverket kan arbetsgivare erbjuda skattefria förmåner gällande motion och friskvård. Hit räknas fotvård och massage dock inte pedikyr eller medicinsk fotvård. För att fotvård ska vara friskvård ska det vara enklare typ av fotvård med moms.

Vad är friskvård massage?

Vad är friskvårdsmassage? Precis som namnet antyder handlar det om en typ av massage. Det är ett sätt att behandla enklare kroppsliga besvär och smärtor, exempelvis ryggont, stel nacke och ömmande axlar.

Kan man använda friskvårdsbidrag till kiropraktor?

Enligt Skatteverkets regler kan man inte använda ett friskvårdsbidrag för kiropraktik. Kiropraktik räknas som hälso- och sjukvård och är momsbefriat, som all annan legitimerad sjukvård i Sverige.

Är Healing friskvård?

Att massage är friskvård vet varje arbetsgivare med självaktning. Däremot är det få som känner till att även alternativmedicin som zonterapi och healing är avdragsgill. Att se till att personalen håller sig frisk är en bra investering, som dessutom är avdragsgill.

Är yoga friskvård?

Yoga och närliggande former av friskvård är godkända för bidrag: Yoga, Meditation. Pilates, QiGong, Tai-chi. Massage, Akupressur, Akupunktur, ljusterapi.

Vad ingår i friskvård Stockholms stad?

Friskvård. Som anställd i Stockholms stad kan du ta del av olika friskvårdsförmåner. Under 2022 och 2023 erbjuds du årligt friskvårdsbidrag på 5 000 kronor. Olika förvaltningar har sedan lokala förmåner då stadens förvaltningar själva beslutar om vissa friskvårdsförmåner.

Är liftkort friskvård?

Kan jag få friskvårdsbidrag för liftkort? Sedan 1 januari 2018 räknas utförsåkning som friskvård och motion av enklare slag av Skatteverket. Det är därmed tillåtet att ta liftkort eller säsongskort som en skattefri friskvårdsförmån.

Kan man köpa cykel på Friskvårdsbidraget?

Det är inte möjligt att köpa en cykel för friskvårdsbidraget. Däremot kan du använda friskvårdsbidraget till aktiviteter så som anmälan till motionslopp eller kurser som innefattar cykling.

Är fiske friskvård?

Sedan i somras ingår sportfiske i det friskvårdsbidrag som en arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda. Det innebär alltså att du kan köpa ett fiskekort, och att arbetsgivaren inte behöver göra skatteavdrag eller betala arbetsgivaravgifter på förmånen.

Är gokart friskvård?

Vissa aktiviteter är dock fortfarande “förbjudna”. Exempel på aktiviteter som fortfarande är skattepliktiga är – enligt Skatteverket – gokart och annan motorsport samt forsränning, schack, biljard och bridge.

Leave a Comment