Vad har en receptionist i lön?

Marknadslönen 2022 för receptionist ligger mellan 26 000 och 32 000 kronor per månad. Tar emot besökare och gäster, informerar och hänvisar till plats, lokal och person, sköter in- och utpassering, kopplar telefonsamtal. I mindre verksamheter kan även andra arbetsuppgifter ingå, jämför med till exempel assistent.

Hur är det att jobba som receptionist på hotell?

Hotellreceptionister arbetar med att checka in, sköta bokningar, svara på frågor eller på andra sätt ge service till gästerna på hotell. Arbetsuppgifterna handlar i grunden om att få gästerna att trivas, oavsett om det är ett litet pensionat eller ett stort hotell som är arbetsplatsen.

Vad har en receptionist i lön? – Related Questions

Är det svårt att vara receptionist?

Receptionister måste ha en välutvecklad förmåga att bemöta kunder och gäster med olika behov och förväntningar. De måste också kunna hantera klagomål på ett bra och professionellt sätt. Hotellreceptionist passar den som är språkkunnig och serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor.

Är det svårt att jobba som receptionist?

Receptionisten har en social, serviceinriktad och professionell yrkesroll. Tar emot besökare och visar dem rätt. Receptionisten är oftast den första person man kommer i kontakt med på ett företag. Arbetet kräver att man har lätt för att bemöta okända människor och tycker om att ge god service.

Vilka jobb behöver man inte ha utbildning för?

Söker du jobb utan utbildning kan du få det som exempelvis lokalvårdare, diskare, restaurangbiträde och inom olika serviceyrken. Söker du ett praktiskt jobb kan du till exempel hitta det inom byggbranschen som grovarbetare eller lärling. Du kan även söka jobb på återvinningsstationer eller inom renhållningsbranschen.

Vad krävs för att bli hotellreceptionist?

Utbildning. Yrkesexamen från gymnasieskolans Hotell- och turismprogrammet, inrikting hotell och konferens är en merit. Att kunna flera språk än svenska och engelska är en stor merit. B-körkort är en merit och kan i vissa fall efterfrågas och ibland även ställas som ett krav för att kunna få anställning.

Vilka yrken kräver utbildning?

Vad krävs för att bli kontorsassistent?

Det som gäller för att kunna arbeta sig upp som kontorsassistent är utbildning och erfarenhet. Vanligtvis brukar man säga att det finns två olika nivåer som assistent, junior och senior. Seniorassistenten arbetar som stöd åt chefer och högre uppsatta. Detta medför självklart en högre lön och ett större ansvarsområde.

Är det kul att jobba som administratör?

Arbetsmarknaden för administratörer

Med en viss utbildning och inriktning, exempelvis som registrator, kan dina chanser att få jobb öka. Det finns många lediga jobb som administratör, men också många som söker jobben. Det är alltså hög konkurrens. Administratörer finns inom både privat- och offentlig sektor.

Är kontorsjobb bra?

Ett kontorsjobb är ett bra karriärval

Om du är intresserad av en karriärväg som erbjuder ett brett utbud av olika arbetsuppgifter och yrken är kontorsjobb är utmärkt alternativ. Oavsett om du gillar att hantera människor eller siffror kommer du att hitta något jobb som passar dig.

Vad är receptionist för bransch?

Receptionister återfinns inom de allra flesta branscher, såväl landsting, kommun och myndigheter som inom privat sektor. Många receptionister får sina uppdrag via bemanningsföretag och konkurrensen är hård i hela landet.

Vad är bra och dålig service hos en receptionist?

En bra receptionist måste ha väldigt god känsla för service. Även om du har en dålig dag är det viktigt att du kan koppla bort det och koppla på ett leende. Du kommer troligtvis träffa på människor som själva har en dålig dag och då behöver du kunna vara trevlig mot dem trots att du inte får samma bemötande.

LÄS DETTA  Måste man äta innan träning?

Varför passar du i rollen som säljande receptionist?

Rollen som butikssäljare hos [tidigare arbetsgivare] har betytt mycket för mig och jag har fått ovärderlig erfarenhet av service och försäljning, vilket har bidragit till att jag har fått ökat självförtroende i mitt sätt att bemöta människor.

Vad är ambulerande receptionist?

Som ambulerande receptionist har du både schemalagda fasta tider, men är också redo att rycka ut och hjälpa våra kunder med kortare framförhållning när behovet uppstår.

Leave a Comment