Vad har en receptionist i lön?

Marknadslönen 2022 för receptionist ligger mellan 26 000 och 32 000 kronor per månad. Tar emot besökare och gäster, informerar och hänvisar till plats, lokal och person, sköter in- och utpassering, kopplar telefonsamtal. I mindre verksamheter kan även andra arbetsuppgifter ingå, jämför med till exempel assistent.

Är receptionist bra?

Att arbeta som receptionist är ett bra sätt att få in foten hos ett företag och i en bransch. Du kan ofta hitta jobb hos arbetsförmedlingen eller hos olika bemanningsföretag då man ofta rekryterar utifrån. Ett smidigt sätt att snabbt komma in är ofta genom just bemanningsföretag.

LÄS DETTA  Varför har jag ont mellan skulderbladen?

Måste man ha utbildning för att jobba som receptionist?

Det finns inga särskilda utbildningskrav för att jobba som receptionist. En del arbetsgivare kräver att du har en godkänd gymnasieutbildning.

Vad har en receptionist i lön? – Related Questions

Hur mycket jobbar en receptionist?

Lönestatistik baserat på utbildningsnivå
Samtliga sektorer Statlig sektor Landstingssektorn
27 300 kr 28 300 kr 26 000 kr

Hur lång är utbildningen till receptionist?

Hotellreceptionist. Utbilda dig till hotellreceptionist på distans, 800 poäng Det här är en utbildning till dig som trivs med att samarbeta

Vilka jobb behöver man inte ha utbildning för?

Söker du jobb utan utbildning kan du få det som exempelvis lokalvårdare, diskare, restaurangbiträde och inom olika serviceyrken. Söker du ett praktiskt jobb kan du till exempel hitta det inom byggbranschen som grovarbetare eller lärling. Du kan även söka jobb på återvinningsstationer eller inom renhållningsbranschen.

Vad krävs för att jobba som hotellreceptionist?

Förmågor som kan vara bra att ha

Serviceinriktad – Hotellreceptionister har mycket kundkontakter och det är viktigt med ett trevligt bemötande. Stresstålighet – Vissa tider på dagen kan många gäster behöva hjälp samtidigt, det är bra att trivas med arbete i ett högt tempo.

Vad krävs för att bli hotellreceptionist?

Utbildning. Yrkesexamen från gymnasieskolans Hotell- och turismprogrammet, inrikting hotell och konferens är en merit. Att kunna flera språk än svenska och engelska är en stor merit. B-körkort är en merit och kan i vissa fall efterfrågas och ibland även ställas som ett krav för att kunna få anställning.

Vilka yrken kräver utbildning?

Vilka yrken råder det brist på?

Statistiknyheter. Arbetskraftsbarometern 2022 visar att det råder stor brist på yrkeslärare och yrkesutbildade. Bland yrkeslärare är det 9 av 10 arbetsgivare som uppger att det är svårt att hitta personal.

Vilket jobb är lättast att få utan utbildning?

Jobb utan utbildning – Vi tipsar dig om de bästa yrkena
 • Hemtjänst. Exempel på sysslor:
 • Städare.
 • Elektriker.
 • Brevbärare.
 • Lagerarbetare.
 • Andra yrken.

Vilka yrken är det brist på i framtiden?

Det är stor brist på lärare i hela Sverige.

Störst brist på arbetskraft i framtiden:

 • IT-yrken.
 • Förskollärare.
 • Grundskollärare.
 • Gymnasielärare i yrkesämnen.
 • Läkare.
 • Sjuksköterskor.
 • Specialpedagoger.
 • Tandläkare.

Vilka yrkesgrupper mår sämst?

Högst sjuktal – både för män och kvinnor –har återvinningsarbetare, tidningsdistributörer och maskinförare. För kvinnor utmärker sig även omsorgsyrken negativt medan motsvarande gäller hantverksyrken för män. Men när det gäller psykisk ohälsa blir mönstret det omvända.

Vilket jobb är sämst betalt?

Yrkena med lägst medellön 2021

fl. Bärplockare och plantörer m. fl. Restaurang- och köksbiträden m.

Vilket yrke är mest efterfrågat?

Några av jobben som förväntas ha bäst jobbchanser på både ett års och fem års sikt är undersköterska, förskollärare, polis, ingenjör, systemutvecklare och elektriker. Det visar Arbetsförmedlingens senaste yrkesprognoser.

Vilket jobb ger mest frihet?

Toppar listan gör universitetslärare eller professor. Anledningarna till topplaceringen är en kombination av att befinna sig i ett välbetalt yrke med stor frihet att planera sitt eget jobb, goda framtidsutsikter och med studenter som i hög grad har sökt sig dit frivilligt och kan antas vara motiverade att lära.

Leave a Comment