Vad ingår i friskvårdsbidrag Stockholm stad?

Friskvård. Som anställd i Stockholms stad kan du ta del av olika friskvårdsförmåner. Under 2022 och 2023 erbjuds du årligt friskvårdsbidrag på 5 000 kronor. Olika förvaltningar har sedan lokala förmåner då stadens förvaltningar själva beslutar om vissa friskvårdsförmåner.

När ska man lämna in friskvårdsbidrag?

Om kvittona lämnas in i november eller december år 1, och utbetalningen görs i januari år 2, kan – enligt Skatteverket – beloppet hänföras till friskvårdsbidraget för år 2. Även om kvittot alltså är från år 1 ”tär” bidraget här på det skattefria friskvårdsbidraget för år 2.

Vad ingår i friskvårdsbidrag Stockholm stad? – Related Questions

Kan man köpa klippkort för friskvårdsbidrag?

Klippkort m.m. kan köpas direkt i receptionen och ni scannar in kvittot till Benify för att använda ert friskvårdsbidrag. Edenred: (Rikskuponger) Betala i receptionen med det kortet som är är kopplat till Edenred.

Kan man köpa cykel på Friskvårdsbidraget?

Det är inte möjligt att köpa en cykel för friskvårdsbidraget. Däremot kan du använda friskvårdsbidraget till aktiviteter så som anmälan till motionslopp eller kurser som innefattar cykling.

När kommer Friskvårdsbidraget 2022?

På sin webbplats har Skatteverket hittills publicerat en lista över aktiviteter från A-Ö som är godkända för skattefritt friskvårdsbidrag – en lista som alltså kommer att plockas bort vid årsskiftet.

Hur ofta får man ta ut friskvårdsbidrag?

Enligt Skatteverkets regler för friskvård kan man som arbetsgivare erbjuda sina anställda upp till 5000 kr per år i friskvårdsbidrag som skattefri förmån.

Hur mycket friskvårdsbidrag per år?

Du som arbetsgivare får betala ut friskvårdsbidrag med maximalt 5 000 kronor per år till en anställd för att det ska anses vara av mindre värde. Betalar du ut mer än 5 000 kronor ska den anställda beskattas för hela förmånen, och du ska betala arbetsgivaravgifter.

Kan arbetsgivare neka friskvårdsbidrag?

Reglerna i korthet. – Arbetsgivaren bestämmer om personalen ska erbjudas ett friskvårdsbidrag. – Hur friskvårdsbidraget får användas bestämmer arbetsgivaren utifrån den praxis och lagstiftning som finns. Alla i personalen ska erbjudas samma villkor.

Måste man vara fast anställd för att få friskvårdsbidrag?

Men Skatteverket klargör i ställningstagandet att arbetsgivaren också får begränsa värdet av friskvårdsbidraget till anställda som är deltidsanställda eller visstidsanställda. Arbetsgivaren kan dock inte utforma förmånen så att endast vissa anställda eller grupper av anställda omfattas av friskvården.

Är fotvård friskvård?

Enligt Skatteverket kan arbetsgivare erbjuda skattefria förmåner gällande motion och friskvård. Hit räknas fotvård och massage dock inte pedikyr eller medicinsk fotvård. För att fotvård ska vara friskvård ska det vara enklare typ av fotvård med moms.

Får man gå på spa för friskvårdsbidrag?

Friskvård och massage

Generellt är massage en godkänd friskvårdsaktivitet. Om det däremot står bindvävsmassage (en speciell djupgående massage) på kvittot finns det risk att du blir nekad användning av friskvårdsbidraget. Just den massageformen är nämligen inte godkänd som friskvård av Skatteverket.

Är thaimassage friskvård?

Det finns en hel uppsjö av massagetyper som du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag till. Klassisk kroppsmassage, gravidmassage, thaimassage, fotmassage och även enklare massagebehandlingar utförda av naprapater, fysioterapeuter och kiropraktorer. Nedan kan du läsa mer om de olika alternativen.

Får man köpa löparskor för friskvårdsbidrag?

Men utrustning som till exempel löparskor, yogamatta eller hantlar räknas inte som skattefri. Oavsett om du hyr eller köper utrustningen. Liksom tidigare kan friskvårdsbidraget inte användas för att köpa utrustning eller betala personliga medlemsavgifter i föreningar eller andra sammanslutningar.

Kan man få friskvårdsbidrag för padel?

Padel är godkänt som friskvårdsaktivitet hos Skatteverket vilket gör att du som anställd kan nyttja ditt friskvårdsbidrag genom oss.

Leave a Comment