Vad kan man göra med barn i Norrtälje?

Här får du tips om vad som är värt att se och göra på er familjesemester. Ishall i Norrtälje med möjlighet för allmän åkning. Båtresa mellan Eckerö och Grisslehamn (Åland). 4H-gård med läger, djurskötarkurser, Mini 4H, gårdskäng, ponnyridning och halvtimmesridning.

Vad kan man göra med ett barn?

 1. Sök bland alla tips för barn och familjer.
 2. Museer och konsthallar.
 3. Teater, dans och musik.
 4. Lek, rörelse och sportigt.
 5. Djur och natur.
 6. Kreativt skapande.
 7. För dig med bebis.
 8. Film- och boktips.

Vad kan man göra i Hallstavik?

I Hallstavik kan du besöka den intakta bruksmiljön från sekelskiftet och Häverö Kyrka med sina vackra målningar av medeltidsmästaren Albertus Pictor. Här finns också naturreservatet Häverö Prästängar vid Singöfjärden. Det är ett mycket uppskattat och vackert utflyktsmål med en av landets bästa bevarade lövängar.

Vad händer i Norrtälje i sommar?

I om omkring Norrtälje finns en mängd olika evenemang att välja bland. Här hittar du återkommande evenemang som Custom Bike Show, Postrodden, Norrtälje jazzdagar, Sommarnattens toner och Kullehusteatern.

Vad händer i Norrtälje idag?

Rimbo Kulturscen Opalen Hitta de evenemang som äger rum på Rimbo Kulturscen Opalen. Norrtälje Konsthall Läs om pågående utställningar och se vad som händerNorrtälje Konsthall just nu. Kulturarv i Norrtälje kommun Besök museer och upplev kommunens rika kulturarv.

Vad finns det att göra i Kilafors?

Radiomuseum och Nostalgimiljö i gamla Järnhandeln i Kilafors. Rundqvists Järn, eller Gamla Järnboa, är idag ett litet mysigt museum, där tiden har stått still. Här kan du uppleva järnhandeln så som den såg ut förr tillsammans med massor av gamla prylar från olika tidsåldrar.

Vad händer i Hallstavik byn?

En man har fallit från ett fönster och skadat sig. En man i 35-årsåldern har fallit två våningar från ett fönster till ett hus i Hallstavik och skadat sig när han slagit i marken. På grund av berusning går det ej att höra mannen om händelsen innan han förs till sjukhus med ambulans.

Vad händer i Grisslehamn idag?

I Grisslehamn finns det något alla tider på året. På vintern kan du besöka mysiga julmarknader eller åka skridskor om isarna tillåter, och på sommaren kan du hyra kajak och upptäcka den närliggande skärgården eller bara strosa runt i den populära hamnen.

Vilka butiker finns i Norrtälje?

 • Apotek / Livsmedel. Apotek Hjärtat. Telefon: 0771-405 405. https://www.apotekhjartat.se.
 • Kläder / Mode. GANT Outlet Norrtälje. Telefon: 0176-22 53 53. https://www.gant.se.
 • Hem / Inredning. Cervera Norrtälje. Telefon: 0176-10906.
 • Husdjur. Arken Zoo. Telefon: 0176-29 68 80.
 • Sport / Fritid. NTC. Telefon: 0176-10906.
LÄS DETTA  Vad menas med Koordinationsträning?

Vad händer i Väddö?

Här kan du Bada, Fiska, Golfa, Rida, Cykla & Vandra, Paddla, ta en tur till Åland, lyssna på Musik eller besöka någon av alla närproducenter som finns på Väddö. Informationer om muséer i Väddöbygden hittar du på sidan Sevärdheter som du når via huvudmenyn ovan.

Är Norrtälje farligt?

Enligt stiftelsen Tryggare Sveriges undersökningar är Norrtälje kommun tryggast i Stockholms län och bland de tryggaste i landet.

Vad betyder Grisslehamn?

Det ursprungliga Grisslehamn kallades därefter Gamla Grisslehamn. Det viktigaste skälet att flytta byn var att den nya platsen hade en kortare sträcka över Ålands hav till Eckerö på Åland vilket underlättade postroteböndernas överfart något.

Hur djup är Väddö kanal?

Minsta djup i kanalen: 2,0 m. Kanalen är fartbegränsad till 5 knop. Den segelfria höjden i övriga delar av kanalen är max 17 meter. Trafikverket är ansvarig/ägare till bron.

Vem byggde Väddö kanal?

Den första kanalen lät byggas av Gustav Vasa som år 1553 beordrade nio socknar att gå samman för att rensa och påla kanalen så att mindre båtar inte skulle behöva ”giva sig uti så stor farlighet till sjöss i öppna havet”.

Vad kan man göra på Väddö?

Att göra på Väddö
 • Vikingabyn Storholmen. Vikingabyn Storholmen – ett arkeologiskt friluftsmuseum.
 • Väddö Gårdsmejeri.
 • Edblad i Gåsvik – Butik.
 • Albert Engström Museet.
 • L8 i hamnen – mat, bar och café i Grisslehamn.
 • Kröns trädgård.
 • Kröns trädgård – Restaurang.
 • Hotell Havsbaden Grisslehamn.

Hur många bor i Väddö?

Väddö ingår i Väddö socken som tillhör gamla Väddö och Häverö skeppslag. I söder övergår Väddö till Granö, Barnens ö (Lingslättö) och Björkö och i norr finns broförbindelse till Fogdö och Singö. Ön har 3317 folkbokförda (år 2018) och drygt 8 000 fritidshus.

LÄS DETTA  Vad kan man göra i bastu?

Vilka kändisar bor i Norrtälje?

Norrtälje verkar vara vara ett populärt område för kändisar att köpa sommarhus. Även Edward Blom och Tommy Nilsson har en varsin stuga och Zara Larsson har köpt en tomt på Rådmansö utanför Norrtälje (som det ryktas att hon köpte av ingen mindre än Carola).

Leave a Comment