Vad kan man göra på Gotland på hösten?

 • Bo på några av Visbys härliga hotell.
 • Bli inspirerad av Visbys hantverksbutiker.
 • Unna dig en riktig träningshelg.
 • Förkovra dig i ölets magiska värld.
 • Gör ett besök på Surfers och bli hänförd av restaurangens magi.
 • Gör ett besök på ett av Sveriges häftigaste museum.
 • Spana in Visby innerstads shopping.

Hur många dagar behöver man i Visby?

Gotland lämpar sig perfekt för en weekendresa. Häng i Visby några dagar och åk runt två-tre dagar. Det krävs inte mer för att se det mesta av intresse.

Vad kan man göra på Gotland på hösten? – Related Questions

Vad är öppet på Gotland i september?

Med appen Öppet Gotland får du full koll på var du kan äta, dricka, se och göra något på Gotland. Här hittar du restauranger, caféer, gårdsbutiker, hantverk, aktiviteter och butiker som har öppet just nu och den närmaste månaden.

Vad händer i Visby 2023?

Medeltidsveckan 6-13 augusti 2023

Varje år vecka 32 återvänder medeltiden till Gotland. Medeltidsveckan är landets största historiska festival med medeltida musik, teater, marknader, skådespel, hantverk, tornerspel, föreläsningar och kurser.

Vilka datum är Stockholmsveckan på Gotland?

Stockholmsveckan i Visby 2020 – Aktuellt Schema

På Hotell Breda Blick i Visby är vi precis som tidigare år supertaggade på att göra veckan så bra som möjligt för alla våra gäster! Sedan några år tillbaka består Stockholmsveckan av två veckor, vecka 29 vecka 30, och de infaller i år (2020) mellan den 13 och 26 juli.

När är Medeltidsveckan på Gotland 2023?

Välkomna till årets medeltidsvecka, 6-13 augusti 2023. Det är den 40:e medeltidsveckan. Medeltid XL! Och årets tema är Mat och Dryck.

När är det Stockholmsveckan i Visby?

Allt drar igång första måndagen vecka 29 varje år. Det börjar med en lätt spänning i luften som snart övergår till ett högljutt muller. Snart kan man faktiskt se hur hundratals människor vandrar på kullerstenarna vid Österport. Stockholmsveckan Visby är nu ett faktum.

När är gotlandsveckan?

Veckan infaller 7-13 november och vi kallar den för Gotlandsveckan!

När är det billigast att åka till Gotland?

Destination Gotland

Biljettpriserna varierar beroende på hur attraktiv en avgång är. Att åka sent på kvällen eller på natten mitt i veckan är i regel billigare än att åka mitt på dagen i anslutning till en helg.

När är det som mest turister på Gotland?

Över hälften av alla resor sker under tre sommarmånaderna, med en absolut topp för juli månad. Källa: Destination Gotland och Swedavia. Utvecklingen av de kommersiella gästnätterna visar en tydlig uppgång. Från 2013 har gästnätterna på Gotland med nitton procent till straxt under miljonen.

Vad man inte får missa på Gotland?

Topp tio på Gotland
 • Hansestaden Visby. Visby är en typisk hansestad med ringmur, ett välbevarat gatunät och bebyggelse från medeltiden och framåt.
 • Gotlands Museum – Fornsalen.
 • Lummelundagrottan.
 • Langhammars.
 • Sudersand.
 • Närsholmen.
 • Hoburgen och Husrygg.
 • Stora Karlsö

Vilken del av Gotland är finast?

En av Gotlands, Sveriges – och faktiskt flera gånger framröstad som en av världens bästa – stränder hittar du på norra Fårös södra sida. Mycket finkornig och vit sand och långgrunt vatten gör att stranden är perfekt både för badsugna barnfamiljer och soldyrkare.

Var är bäst att bo på Gotland?

Ljugarn strand är en minst lika populär strand som ligger på södra Gotlands östra sida. Det är en sandstrand som är ett par kilometer lång och byn Ljugarn är därför en populär semesterort som ligger knappt fem mil sydost om Visby. Sandviken är en annan populär strand, lite längre norr ut på ostkusten.

Vad är ett måste på Gotland?

Utforska ringmuren i Visby. Besök Gotlands museum. Åk till Pannkaksträdet och Lekträdet. Strosa runt i den botaniska trädgården.

Leave a Comment