Vad kan man göra på Vaxholm?

Sevärdheter & aktiviteter i Vaxholm
 • Vaxholms Kastell.
 • Visste du att du kan åka med båt direkt från Stockholm och kliva av på Vaxholms Kastell?
 • Bogesundsslott.
 • Skypark Vaxholm på Eriksö
 • Tips – Förboka tid för ditt äventyr på Skypark Vaxholm då det är en populär aktivitet.
 • Café Hembygdsgården.
 • Hamnkrogen.
 • Bistro Kastellet.

Vilka bor på Vaxholm?

Befolkningsökning, Vaxholm

Vaxholms stad ligger i Stockholms län och har 11 996 invånare. Mellan åren 2018-2021 var befolkningsökningen i Vaxholms stad nära genomsnittet med −0,2 procent.

Finns i Vaxholm?

De populäraste sevärdheterna i Vaxholm

Vad kan man göra på Vaxholm? – Related Questions

Är Vaxholm dyrt?

Levnadskostnader i Vaxholm är: 1.09 gånger lägre än i Stockholm. 1.02 gånger lägre än i Umeå 1.02 gånger lägre än i Göteborg.

Kan man bada i Vaxholm?

I Vaxholms stad finns det nio allmänna kommunala badplatser som bjuder på både sandstränder och klippstränder. Inför varje badsäsong kontrollerar dykare sjöbotten vid alla badbryggor.

Vad är Vaxholm känt för?

Den roddes in varje morgon till salutorget i Stockholm och blev därför mycket eftersökt. Man rodde långa sträckor för att plocka upp denna strömming, ibland ända ut till Sandhamn. Än idag är Vaxholm känt för Vaxholmsströmming – en delikatess som fortfarande serveras på Vaxholms krogar. Kom och avnjut den på plats!

Hur många öar har Vaxholm?

Vaxholm, skärgårdens huvudstad, är en kulturell stad med en småstadsidyll och är en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholms närhet. Kommunen omfattar cirka 70 öar, varav 57 bebodda samt den stora gröna halvön Bogesundslandet.

Är Vaxholm en ö?

Vaxholm är inte en ö, utan 70 öar, varav 57 är bebodda.

Vem styr i Vaxholm?

Det blir en bred samverkan bestående av Moderaterna, Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Vänsterpartiet som ska styra i Vaxholm den kommande mandatperioden. Tina Runhem (M) valdes till kommunstyrelsens ordförande.

Är Vaxholm fint?

Det är inte konstigt att Vaxholm ofta kallas för skärgårdens huvudstad. Det här är en idyllisk skärgårdsstad, som är i allra högsta grad levande året om. Här finns många väl bevarade trävillor från tiden kring förra sekelskiftet och ett generöst utbud av restauranger, kaféer och butiker.

Vad kostar parkering i Vaxholm?

4.1 Parkering, inklusive moms
Område Period Avgift
Kronängsskolan, halva parkeringen 1/9 – 30/4 Avgiftsfritt
Kronängsskolan, halva parkeringen 1/5 – 31/8 21 kr/ timme 317 kr/dygn
Roddaregatan / Hamngatan 52 Året runt 31 kr/timme 529 kr/dygn
Floravägen, Myrholmen 1/6 – 31/8 105 kr/dygn de första 10 dygnen, därefter avgiftsfritt
LÄS DETTA  Hur kommer man in på gym?

Hur är det att bo i Vaxholm?

Vaxholm hamnar på åttonde plats bland landets alla kommuner när tidningen Fokus rankar i vilken kommun det är bäst att leva. Tidningen har jämfört tio olika kriterier. Trygghet, utbildning, arbetsmarknad, sociala förhållanden och hälsa är de områden som ger Vaxholm den fina placeringen.

Hur långt tid tar det att åka till Vaxholm?

Med Waxholmsbåt. Åk med Waxholmsbolaget från Strömkajen till Vaxholm. De har året runt trafik. Båtresan tar ungefär en timma.

Hur lång tid tar båten till Vaxholm?

Vaxholm – skärgårdens huvudstad

Båtresan från Strömkajen tar bara en timme och under sommaren går det turer många gånger om dagen, och övrig tid på året går det flera per dag.

När går färjan från Vaxholm?

Rindöfärjan
 • 13:40 om 6 minuter.
 • 14:00 om 26 minuter.
 • 14:20 om ungefär en timme.
 • 14:40 om ungefär en timme.
 • 15:00 om ungefär en timme.

Hur lång tid tar färjan från Vaxholm till Rindö?

Vaxholmsleden går mellan Vaxholm och Rindö i Stockholms skärgård. Färjeledens längd är 970 meter och överfartstiden är sex minuter.

Vad kostar det att åka båt till Vaxholm?

En enkelbiljett kostar 57-173 kronor i kategorin vuxen och 39-114 kronor i kategorin pensionär, student och ungdom, beroende på hur långt du reser.

Kan man åka med SL kort till Vaxholm?

Under lågsäsong kan du resa med Waxholmsbolaget med SL:s periodbiljetter som gäller för 30 dagar eller längre. Nu är det lågsäsong. Lågsäsongen började i mitten av september och pågår till 29 april 2023.

Leave a Comment