Vad kostar det att ha en personlig tränare?

En PT kostar mellan 500-1000kr i timmen beroende på var i Sverige du bor. Exakt hur mycket en personlig tränare kostar beror på flera faktorer som t. ex. Utbildning, erfarenhet, beläggning samt vilket gym ni tränar på.

Hur hittar man en bra personlig tränare?

Kolla upp hur länge den personliga tränaren har arbetat och vilka sorters kunder har denne hjälpt.
  1. 04 Tider och bokning. Kolla upp hur uppbokad personen är.
  2. 05 Kostnader. Kolla upp vad det är som ingår i priset för personlig träning.
  3. 06 Referenser. Be om referenser och eventuellt feedback från gamla och befintliga kunder.

Är det bra med personlig tränare?

Lyckas med din träning

Din PT hjälper dig att sätta hållbara och mätbara mål, hitta och behålla motivation och ger dig genomtänkta träningsupplägg för dina syften. Med en PT ökar dina chanser att vara igång med träning och gilla din träning också efter att den första beslutsamheten klingat ut.

LÄS DETTA  Kan man gå ner i vikt av pilates?

Vad kostar det att ha en personlig tränare? – Related Questions

Hur mycket kostar en PT på SATS?

Hos oss finns det fem olika nivåer på personliga tränare. De flesta av våra PTs ligger på nivå två där pris per timme är 650 kr (vid köp av 10 timmar). Det innebär att du kan ha en personlig tränare 2 gånger per vecka för den insparade kostnaden för skräpmat, kaffe, luncher på stan och kollektivtrafik.

Hur ofta träffar man PT?

Man kan träna hur ofta eller hur sällan man vill, men en gång i veckan brukar vara vanligt. Som PT vill man att kunden ska komma igång själv med sin träning även när PT:n inte är med för att träningen ska bli så långsiktig som möjligt.

Hur mycket tjänar en personlig tränare?

Vad tjänar jag som PT? Detta varierar beroende vilken anställningsform och hur mycket erfarenhet du har. Enligt framtid.se är genomsnittslönen 30 400 kronor i månaden före skatt.

Vad gör man med personlig tränare?

Personlig tränare, PT kallas även för fystränare eller fysinstruktör, lägger upp och genomför individuellt anpassad fysisk träning med en kund på träningscenter eller inom rehabilitering och friskvård. Även kost- och näringsråd ingår. En personlig tränare bör du ha god kunskap om träning och idrottsnutrition.

Vilka risker finns det med att arbeta som personlig tränare utan utbildning?

Personlig tränare är ingen skyddad yrkestitel. Du kan kalla dig för personlig tränare, eller till och med licensierad personlig tränare, utan att ha någon utbildning. Det finns inget stöd i lagen för att du inte skulle få göra det.

Är det lätt att få jobb som PT?

Innan du bestämmer dig för att utbilda dig till PT undrar du antagligen hur svårt det är att få jobb som personlig tränare. Med rätt PT utbildning är svaret: inte svårt alls! Faktum är att just nu skriker branschen efter personliga tränare.

Hur lång tid tar det att bli personlig tränare?

PT-utbildningens omfattning

personlig tränare innebär 212 timmar lärarledd undervisning och ca 92 timmars självstudier, dvs totalt 304 timmar.

Hur får man klienter som PT?

Var positiv och hälsa på alla medlemmar och kollegor med ett leende. Lägg upp ett strukturerat schema och undvik att vara på gymmet från morgon till kväll. Många gymtimmar gör förvisso att du kan ta fler introduktioner och att du får större exponering för potentiella klienter – men det har ett pris.

Hur mycket kostar en online PT?

Teamet PT-online genomför mer än 9000 PT-timmar/år av säker och rolig träning med våra medlemmar. Ta del av deras kunskap genom något av våra online-paket! Pris från 999 kr.

Måste man ha PT licens?

Idag finns det inga regler eller lagar som säger att du som tränare måste ha en ”PT-licens”, alltså ett bevis på att du har gått en PT-utbildning, för att få arbeta som PT. För det flesta av oss är dock en PT-utbildning och dess licenser en förutsättning för att vi ska lyckas som tränare.

LÄS DETTA  Hur säger man upp medlemskap Fitness24Seven?

Vilka gym kräver frisk licens?

Det som gör FRISK-licensen unik är att majoriteten av landets mest populära och eftertraktade gymkjedjor kräver att du som PT har en FRISK-licens! Bland dessa hittar du kända namn som SATS, Actic, Puls & Träning och Fitness 24 Seven.

Leave a Comment