Vad kostar elen i Mölndal idag?

2021 har typlägenheten en elnätskostnad på 1624 kr per år i Mölndal. Genomsnittet i Sverige hamnar på 3085 kr per år, alltså 90 procent högre.

Vad kostar en kilowattimme i dag?

Vad kostar elpriset per kWh 2022? Elpriser per kWh för 2022 har varit i genomsnitt 63,3 öre per kWh i elområde 1, 66,3 öre per kWh i elområde 2, 137,4 öre per kWh i elområde 3 och 161,5 öre per kWh i elområde 4.

Vem har billigast elavtal?

Billig el – Jämför topp 10 billigaste elavtal i Sverige:

Vad kostar elen i Mölndal idag? – Related Questions

Vilka elbolag ska man undvika?

Svartlistan – Elbolag
 1. Nordic Green Energy.
 2. Stockholms Elbolag.
 3. Svealands Elbolag.
 4. Elia (Elia Energy Group AB)
 5. Förvaltningsel.
 6. Telinet Energi.
 7. Axilia Energy (SPSE Group AB)

Vilka elbolag har Seniorrabatt?

Fortum och Göta Energi erbjuder pensionärsrabatt till alla som är över 55 år. Elavtalen kallas för senioravtal eller seniorrabatt och inkluderar både fria månadsavgifter och rabatterade elpriser.

Vilket elbolag är billigast 2022?

Greenely erbjuder ett av Sveriges billigaste elavtal under 2022 när det kommer till elavtal med rörligt elpris. Påslaget på inköpspriset inklusive elcertifikat är 2,7 öre/kWh inkl. moms. Detta påslag inkluderar även kostnaden för miljömärkningen Bra Miljöval.

Vilket elavtal ska man välja 2023?

Välj rörlig elpris. Om du prioriterar lägsta möjliga elpris är vår rekommendation att du väljer ett elavtal med rörligt elpris som följer prisutvecklingen på Nord Pool. Historiskt sett har rörligt elpris varit den billigaste avtalsformen, åtminstone sett över längre tidsperioder.

Vilket elavtal ska man välja 2022?

Om du har en hög elförbrukning och är känslig för att månadskostnaden blir hög rekommenderas ett fast elavtal. Om du däremot kan klara av en högre månadskostnad vissa månader eller om du bor i en lägenhet är det historiskt mer lönsamt med ett rörligt pris.

Vilket elavtal är bäst 2022?

Vi anser att tre av Sveriges bästa elbolag under 2022 är Greenely, Fortum och Göta Energi baserat på deras förmånliga erbjudanden till nya kunder samt transparenta och tydliga prissättning.

Vilken månad är bäst att binda elpriset?

Det är alltid bäst att binda elpriset på sommaren

Vi följer prisutvecklingen dag för dag, året runt, och ibland har det varit bäst att binda på sommaren, ibland på hösten, vintern eller våren. Så det finns med andra ord ingen anledning att gå och vänta på rätt tillfälle att teckna elavtal.

Vilka elbolag har mest klagomål?

Här är listan med elbolagen med mest klagomål:
 • Stockholms elbolag: Många klagomål under lång tid.
 • Göta energi: Många klagomål under lång tid.
 • Nordic green energy: Många klagomål under lång tid.
 • AxiliaMånga: Klagomål under lång tid.
 • Nordisk krafthandel: Många klagomål under lång tid.
 • Fi-nergy: Många klagomål under lång tid.

Vilket elbolag har minst påslag?

Skellefteå Kraft

För att jämföra elpriser på lika villkor har vi räknat med rabatter som påverkar elpriset hos samtliga bolag i månadskostnaden fördelat över 12 mån. Timprisavtalen har inget jämförelsepris utan där är månadskostnaden baserad på aktuellt spotpris tillsammans med påslag och moms*.

Vilken typ av elavtal är bäst?

Vilket är det Bästa Elavtalet 2023 Februari

Vi anser att det bästa elavtalet 2023 är Fortum. De erbjuder ett rörligt elavtal med en månadsavgift på endast 39 kr och ett påslag på 5,90 öre/kWh. Elen är miljövänlig och det går även att ta del av ett erbjudande när du skaffar avtalet nu.

Vilket elbolag ska man välja om man har solceller?

Vilket elbolag ger bäst betalt för solel? Det elbolag som ger bäst pris för solel just nu är Mälarenergi, där du får spotpris +20 öre för din överskottsel. Erbjudandet gäller under 1 år och för solcellsanläggningar med en effekt lägre än 10 kW.

LÄS DETTA  Vad behöver man för utbildning för att bli receptionist?

Måste man betalar nätavgift med solceller?

En stor fördel med att producera egen el är att du slipper många extra kostnader: Om du producerar el samtidigt som du konsumerar behöver du varken betala energiskatt (30 öre/kWh exkl. moms) eller nätavgift (20 öre/kWh exkl. moms).

Leave a Comment