Vad kostar en PT i timmen?

En PT kostar mellan 500-1000kr i timmen beroende på var i Sverige du bor. Exakt hur mycket en personlig tränare kostar beror på flera faktorer som t. ex. Utbildning, erfarenhet, beläggning samt vilket gym ni tränar på.

Hur mycket kostar en online PT?

Teamet PT-online genomför mer än 9000 PT-timmar/år av säker och rolig träning med våra medlemmar. Ta del av deras kunskap genom något av våra online-paket! Pris från 999 kr.

Varför ska man ha en PT?

En duktig personlig tränare kan bland annat hjälpa dig med att bli starkare, snabbare, vässa din lyftarteknik eller ge dig inspiration. Han eller hon kan helt enkelt ta din träning till nya nivåer. Men för att kunna få de resultat du vill är det viktigt att du hittar rätt PT just för dig.

LÄS DETTA  How does the EGYM work?

Vad kostar en PT i timmen? – Related Questions

Hur mycket tjänar en personlig tränare?

Vad är en realistisk lön att förvänta sig som pt på heltid? Arbetar du 8 timmar om dagen (8 kunder varje dag måndag – fredag, och ledig under helgen) kan du tjäna mellan 500-600.000 kr per år, eller ca. 42.000 – 50.000 kr i månaden.

Är det bra med personlig tränare?

Lyckas med din träning

Din PT hjälper dig att sätta hållbara och mätbara mål, hitta och behålla motivation och ger dig genomtänkta träningsupplägg för dina syften. Med en PT ökar dina chanser att vara igång med träning och gilla din träning också efter att den första beslutsamheten klingat ut.

Hur ofta träffar man PT?

Man kan träna hur ofta eller hur sällan man vill, men en gång i veckan brukar vara vanligt. Som PT vill man att kunden ska komma igång själv med sin träning även när PT:n inte är med för att träningen ska bli så långsiktig som möjligt.

Hur mycket kostar PT utbildning?

Kostnaden för en PT-utbildning ligger på omkring 30 000 – 60 000 kr men beror på utbildare, vart i landet du går utbildningen och utbildningens omfattning. En PT-utbildning kan vara allt från tre veckor till sex månader lång. En utbildning till kostrådgivare brukar ligga på ungefär 15000-20000 kronor.

Hur lång utbildning personlig tränare?

PT-utbildningens omfattning

personlig tränare innebär 212 timmar lärarledd undervisning och ca 92 timmars självstudier, dvs totalt 304 timmar.

Hur ofta ska man träna med PT?

Hur länge ska man träna med PT? Vi rekommenderar att spendera minst fem träningstillfällen med en PT, helst upp till 20 tillfällen så att man verkligen hittar sina rutiner och når de mål man har satt upp. Man kan träna hur ofta eller hur sällan man vill, men en gång i veckan brukar vara vanligt.

LÄS DETTA  Vad ger crosstrainer för resultat?

Hur många timmar är det på ett PT?

En heltidstjänst för en personlig tränare brukar räknas på mellan 100 – 120 timmar i månaden, och det är timmar man har ansvar att sälja in själv. – Många som utbildar sig till personlig tränare tror att kunder ska ges till dem, men sådant är inte fallen.

Vad kan vara vanliga bakomliggande anledningar till att folk anlitar en PT?

  • Slippa smärta. Den absolut vanligaste klienten hos oss är över 50 år och har oftast inte tränat regelbundet på många år.
  • Artros. En annan mycket vanlig anledning till att våra klienter söker sig till oss är problem med artros.
  • Gå ner i vikt.
  • Bli starkare.
  • Prestera.

Får vem som helst kalla sig PT?

Faktum är att vem som helst får kalla sig PT, det finns ingen skyddad yrkestitel för oss. Det finns bara ett sätt att bekräfta att du gått en utbildning som uppfyller de krav som ställs av arbetsgivarna inom branschen.

Kan man vara PT utan utbildning?

Att arbeta som tränare eller PT är ett yrke som ställer en hel del krav redan från dag ett. För att de ska bli rätt för dig och din kund behöver du gedigna kunskaper inom en rad områden som träningslära, anatomi, fysiologi, nutrition etc. Kunskaper som du oftast får under en PTutbildning.

Hur får man klienter som PT?

Var positiv och hälsa på alla medlemmar och kollegor med ett leende. Lägg upp ett strukturerat schema och undvik att vara på gymmet från morgon till kväll. Många gymtimmar gör förvisso att du kan ta fler introduktioner och att du får större exponering för potentiella klienter – men det har ett pris.

LÄS DETTA  Vad är Hot Yoga bra för?

Vad är en bra PT?

En bra personlig tränare kommer att ha åtagit sig att hjälpa dig få de resultat du vill ha i den mest tidseffektiva och effektiva sätt som möjligt. Naturligtvis borde han också vara lättillgänglig, vänlig och kul att umgås med. Men om dina träningspass handlar mer om chatta, skratta och ha kul.

Hur mycket kostar PT utbildning?

Kostnaden för en PT-utbildning ligger på omkring 30 000 – 60 000 kr men beror på utbildare, vart i landet du går utbildningen och utbildningens omfattning. En PT-utbildning kan vara allt från tre veckor till sex månader lång. En utbildning till kostrådgivare brukar ligga på ungefär 15000-20000 kronor.

Vem är Sveriges bästa PT?

Pischa Strindstedt, 30 år, från Stockholm har blivit utsedd till Årets PT på Guldhjärtat 2016, vilket är träningsvärldens Oscarsgala. Hon driver sitt eget träningskoncept Wörkout, som innefattar träningsresor, bootcamps och personlig träning.

Hur mycket kostar en PT i månaden?

Priset varierar från 900-1900:-/månad beroende på hur mycket erfarenhet tränaren har. Mer högutbildade tränare och tränare med längre erfarenhet, med fler antal PT-timmar på sitt CV, kostar i regel mer per månad.

Leave a Comment