Vad krävs för att bli receptionist?

Hur blir man receptionist? Det behövs egentligen ingen speciell utbildning för att bli receptionist. Många receptionister har enbart gymnasieutbildning men det finns även speciella yrkesutbildningar för receptionister, vilket givetvis hjälper dig både att få ett jobb och att komma in i det snabbare.

Vad är Receptionsarbete?

Tar emot besökare och visar dem rätt. Receptionisten är oftast den första person man kommer i kontakt med på ett företag. Arbetet kräver att man har lätt för att bemöta okända människor och tycker om att ge god service. Receptionisten är oftast den första person man kommer i kontakt med på ett företag.

LÄS DETTA  Hur mycket samlades in till Världens Barn 2022?

Vad har en receptionist i lön?

Marknadslönen 2022 för receptionist ligger mellan 26 000 och 32 000 kronor per månad. Tar emot besökare och gäster, informerar och hänvisar till plats, lokal och person, sköter in- och utpassering, kopplar telefonsamtal. I mindre verksamheter kan även andra arbetsuppgifter ingå, jämför med till exempel assistent.

Vad krävs för att bli receptionist? – Related Questions

Vad tjänar en receptionist på vårdcentral?

Medellönen för receptionister och telefonister i regionerna varierar från drygt 20 000 till knappt 26 000 kronor i månaden. Snittlönen i landet är 23 868 kronor, vilket är flera tusenlappar lägre än i andra yrken.

Vad gör en Receptionsansvarig?

Dina arbetsuppgifter som Receptionschef:

Koordinera alla avdelningar för att möta våra gästers önskemål. Bidra till merförsäljning. Ta del av och aktivt arbeta mot avdelningsmålen. Ta emot bokningar och hantera fakturor.

Vad menas med reception?

Reception är en avdelning på ett hotell ett kontor eller i någon annan inrättning som tar emot gäster och kunder. Det inkluderar ofta också visning av lokaler/kort företagspresentation. Personen i en reception har ofta också ansvar för huvudentrén.

Vad krävs för att jobba som administratör?

För en del jobb behöver du ingen särskild utbildning, medan andra kräver gymnasie- eller högskoleutbildning. En bra grund att stå på kan vara gymnasiets handels- och administrationsprogram. Det finns även lämpliga utbildningar inom yrkeshögskolan. Som administratör är det bra om du är social och serviceinriktad.

Hur är det att jobba som receptionist på hotell?

Arbetsuppgifterna handlar i grunden om att få gästerna att trivas, oavsett om det är ett litet pensionat eller ett stort hotell som är arbetsplatsen. Man möter många människor och det är viktigt med bra bemötande. Hotellreceptionister kan arbeta på alla typer av hotell och pensionat.

LÄS DETTA  Får man lön som styrelseledamot?

Måste man ha utbildning för att jobba på hotell?

Problemet är att yrken i Sverige inom “hotell, konferens och turism” är icke-reglerade. Det finns inga strikta regler på vilken utbildning man måste ha. Varje arbetsgivare får bestämma själv vem som får jobben.

Vad krävs för att bli hotellreceptionist?

Utbildning. Yrkesexamen från gymnasieskolans Hotell- och turismprogrammet, inrikting hotell och konferens är en merit. Att kunna flera språk än svenska och engelska är en stor merit. B-körkort är en merit och kan i vissa fall efterfrågas och ibland även ställas som ett krav för att kunna få anställning.

Hur mycket jobbar en receptionist?

Lönestatistik baserat på utbildningsnivå
Samtliga sektorer Statlig sektor Landstingssektorn
27 300 kr 28 300 kr 26 000 kr

Varför passar du i rollen som säljande receptionist?

Rollen som butikssäljare hos [tidigare arbetsgivare] har betytt mycket för mig och jag har fått ovärderlig erfarenhet av service och försäljning, vilket har bidragit till att jag har fått ökat självförtroende i mitt sätt att bemöta människor.

Vilket fack tillhör en receptionist?

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. En receptionist kan arbeta hos myndigheter eller statliga och kommunala verksamheter.

Hur mycket tjänar en servitör i timmen?

Från och med 17 år: 16 798 kr per månad eller 97,09 kr per timme. Från och med 18 år: 17 527 kr per månad eller 101,31 kr per timme. Från och med 19 år: 18 985 kr per månad eller 109,74 kr per timme. Minimilönerna för perioden 1 april 2022 till och med 31 mars 2023 fastställs av parterna i mars 2021.

LÄS DETTA  Hur kan man träna rörlighet?

Vad tjänar man på ICA timlön?

Anställda med minst 3 års branschvana eller motsvarande yrkesutbildning kombinerat med minst ett års branschvana ska som lägst ha 152,63 kronor i timlön och 25 337 kronor i månadslön.

Vad är lägsta lön i Sverige?

Sverige har ingen lagstadgad minimilön. Ingångslönerna bestäms istället i kollektivavtal som förhandlas fram av arbetsgivarorganisationer och fackförbund. I många kollektivavtal ligger ingångslönen för personer som är 20 år eller äldre på drygt 22 000 kronor i månaden år 2021.

Hur mycket lön får man om man jobbar på ICA?

Snittlön per månad för ICA Gruppen AB Butiksbiträde i Sverige är ungefär 11 382 kr, vilket är 10 % under det nationella genomsnittet. Löneinformation kommer från 11 datapunkter som samlats in direkt från anställda, användare samt tidigare och nuvarande platsannonser på Indeed under de senaste 36 månaderna.

Leave a Comment