Vad tjänar en PT i timmen?

Som ni ser är det ganska svårt att svara på vad en personlig tränare tjänar i lön. Allt mellan 150kr/timme som anställd till över 1000kr/timme som egen företagare. Vad som dock är säkert är att det är ett otroligt roligt jobb och när du fått upp en stor klientbas kommer du dessutom tjäna bra pengar på yrket.

Hur mycket tjänar PT sats?

Vad tjänar jag som PT? Detta varierar beroende vilken anställningsform och hur mycket erfarenhet du har. Enligt framtid.se är genomsnittslönen 30 400 kronor i månaden före skatt. Vi har däremot elever som tjänar betydligt mer än så bara ett år efter utbildningen.

LÄS DETTA  Vilket gym är dyrast?

Är det svårt att få jobb som PT?

Är det svårt att få jobb som PT? Nej, det är det inte! Allt fler inser hur viktigt det är att träna och få en hälsosammare livsstil och branschen behöver fler kompetenta personliga tränare.

Vad tjänar en PT i timmen? – Related Questions

Hur mycket kostar PT-utbildning?

Kostnaden för en PT-utbildning ligger på omkring 30 000 – 60 000 kr men beror på utbildare, vart i landet du går utbildningen och utbildningens omfattning. En PT-utbildning kan vara allt från tre veckor till sex månader lång. En utbildning till kostrådgivare brukar ligga på ungefär 15000-20000 kronor.

Hur många timmar är det på ett PT?

En heltidstjänst för en personlig tränare brukar räknas på mellan 100 – 120 timmar i månaden, och det är timmar man har ansvar att sälja in själv. – Många som utbildar sig till personlig tränare tror att kunder ska ges till dem, men sådant är inte fallen.

Hur får man kunder som PT?

Skaffa PTkunder genom konsultationer
  1. Gå fram till personer i gymmet. Funkar absolut bäst enligt mig.
  2. Erbjud alla nya medlemmar på gymmet en konsultation som ingår i medlemskapet. Förmodligen gör redan det gym du jobbar på detta.
  3. Dela ut visitkort.
  4. Digitala erbjudanden.
  5. Be dina befintliga kunder bjuda in.

Hur lyckas man som PT?

5 tips till att bli en mer framgångsrik PT

Kan man vara PT utan utbildning?

Att arbeta som tränare eller PT är ett yrke som ställer en hel del krav redan från dag ett. För att de ska bli rätt för dig och din kund behöver du gedigna kunskaper inom en rad områden som träningslära, anatomi, fysiologi, nutrition etc. Kunskaper som du oftast får under en PTutbildning.

Hur lång tid tar det att utbilda sig till PT?

PT-utbildningens omfattning

personlig tränare innebär 212 timmar lärarledd undervisning och ca 92 timmars självstudier, dvs totalt 304 timmar.

Vilken är den bästa PT utbildningen?

Vilken PTutbildning ska man välja?”
  • “I min roll som lärare har jag haft turen att få gå tre olika ptutbildningar.
  • IntensivePT är en oerhört bra och effektiv utbildning.
  • IntensivePT har bra och intressanta föreläsningar som ger dig alla de verktyg du behöver för att arbeta som pt, både anställd och egen.

Hur mycket kostar det att ha en PT?

En PT kostar mellan 500-1000kr i timmen beroende på var i Sverige du bor. Exakt hur mycket en personlig tränare kostar beror på flera faktorer som t. ex. Utbildning, erfarenhet, beläggning samt vilket gym ni tränar på.

Är PT värt det?

En PT kan minska risken för skada. En skada kan förstöra ett träningsprogram och orsaka så mycket motgång att du kan förlora fart och din beslutsamhet att fortsätta träna. En bra tränare hjälper dig att göra övningar korrekt så att du inte kommer att skada dig själv.

Vem är Sveriges bästa PT?

Pischa Strindstedt, 30 år, från Stockholm har blivit utsedd till Årets PT på Guldhjärtat 2016, vilket är träningsvärldens Oscarsgala. Hon driver sitt eget träningskoncept Wörkout, som innefattar träningsresor, bootcamps och personlig träning.

LÄS DETTA  Hur får man fram balanserad vinst?

Får vem som helst kalla sig PT?

Faktum är att vem som helst får kalla sig PT, det finns ingen skyddad yrkestitel för oss. Det finns bara ett sätt att bekräfta att du gått en utbildning som uppfyller de krav som ställs av arbetsgivarna inom branschen.

Hur ofta ska man träna med PT?

Hur länge ska man träna med PT? Vi rekommenderar att spendera minst fem träningstillfällen med en PT, helst upp till 20 tillfällen så att man verkligen hittar sina rutiner och når de mål man har satt upp. Man kan träna hur ofta eller hur sällan man vill, men en gång i veckan brukar vara vanligt.

Vad gör en bra PT?

Personlig tränare, PT kallas även för fystränare eller fysinstruktör, lägger upp och genomför individuellt anpassad fysisk träning med en kund på träningscenter eller inom rehabilitering och friskvård. Även kost- och näringsråd ingår. En personlig tränare bör du ha god kunskap om träning och idrottsnutrition.

Hur lång tid tar det att få en vältränad kropp?

Börjar du träna regelbundet, ungefär varannan, var tredje dag, går det snabbt. Redan inom två veckor känner du av konditionsförbättringen. Räkna med lite längre tid för muskeltillväxten. Efter åtta till tio veckor börjar den ökade muskelvolymen synas.

Leave a Comment