Vart går buss 4 Jönköping?

Trafikerade hållplatser
 • Jönköping Vätterslund.
 • Jönköping Stigbergsliden.
 • Jönköping Narvavägen.
 • Bymarksgatan.
 • Jönköping Stadsparken.
 • Jönköping Talavidskolan.
 • Jönköping Tändsticksområdet.
 • Jönköping Juneporten.

Hur betalar man på bussen JLT?

Du kan köpa enkelbiljetter i alla våra försäljningskanaler.
 1. JLT-appen.
 2. Biljettautomat.
 3. Ombord på bussen.
 4. Återförsäljare.
 5. Kundcenter.

Vad kostar det att åka buss i Jönköping?

Priser periodbiljett
Biljettyp Resenärskategori Hela länet
30-dagarsbiljett Vuxen Student Ungdom Senior (70+) 1 240 kr 930 kr 210 kr 210 kr
365-dagarsbiljett Vuxen 11 780 kr
365-dagarsbiljett barnvagn Alla 960 kr

Vart går buss 4 Jönköping? – Related Questions

Hur betalar man biljett på buss?

Så köper du biljett
 1. Appen. Appen är det enklaste sättet att resa med oss.
 2. Hemsidan. Här på hemsidan kan du köpa biljetter som du kopplar till ett reskort eller som du skickar till appen.
 3. Biljettautomat.
 4. Kundcenter.
 5. Ombud.
 6. På regionbussen.
 7. Blippa på stadsbussen.

Vad kostar en enkelbiljett buss?

Enkelbiljett kommun 29 kr* 24-timmarsbiljett kommun 58 kr* 10-resorsbiljett kommun 250 kr* 30-dagarsbiljett kommun 630 kr*

Kan man betala med kort på bussen Jönköping?

Kan jag betala med betalkort ombord? Ja, kunden kan fortfarande betala med betalkort ombord på buss och tåg, så fort framdörrarna har öppnat. Tänk på att du inte kan fylla på din kundkassa eller ladda om en periodbiljett på Västtågen med betalkort.

Hur mycket kostar en vanlig buss?

Volvo bussar vill inte berätta vad ordern är värd men en Volvo 8900 kostar beroende på utrustning mellan 2 till 3 miljoner kronor. Med en snabb överslagräkning är ordern på 276 busssar värd runt en halv miljard kronor.

När åker man buss gratis?

Barn som ännu inte fyllt 7 år reser alltid gratis i sällskap med en betalande kund. Från 7 års ålder får barn resa ensamma med våra bussar och tåg. Barn som reser till och från skola med eget skolkort får så klart vara yngre än så.

Får pensionärer åka buss gratis?

dig som är senior

Som du kanske redan vet bjuder din hemkommun alla seniorer över en viss ålder på gratis kollektivtrafik. Du kan åka så ofta du vill eller bara ibland när det passar dig.

Vad kostar det att åka buss som pensionär?

Med seniorbiljetten reser du gratis med vår trafik inom din kommungräns. Om tåg, närtrafik och anropsstyrd trafik finns i din kommun reser du också gratis med dessa.

När får man Seniorrabatt?

Så här fungerar seniorrabatten:

Rabatten gäller från det år du fyller 65 år. Rabatten laddas automatiskt på ditt ICA-kort. *Gäller ej spel, tobak, lotter eller receptfritt. Du har dragit ditt kort minst en gång senaste 4 månaderna.

Vad kostar en enkelbiljett för pensionär?

Det räcker med att du tar ut en fjärdedel av premiepensionen. Det kan du göra från 62 års ålder. SL, Stockholm: För ett månadskort betalar du 650 kronor (fullt pris 970 kronor) och för en enkel resa 26 kronor (fullt pris 39 kronor). Samma villkor som för SJ.

Vad har man för förmåner som pensionär?

Är du pensionär? I så fall kan du få pensionärsrabatter på många produkter inom resor, mobiltelefoni, nöjen, hälsa, elavtal och mycket mycket annat. När du är i behov av något nytt till hemmet så finns mycket pengar att spara när genom att utnyttja de pensionärsrabatter som finns.

Vad krävs för att få pensionärsrabatt?

Ett pappersintyg med ditt pensionärsintyg skickas till den adress du är skriven på. Det tar vanligtvis tre till fyra arbetsdagar. Du använder intyget tillsammans med en giltig legitimation för att visa att du tar emot allmän pension och har rätt till pensionärsrabatter.

Vad händer när man fyller 65 är?

Jobba och ta ut pension samtidigt

Här finns en tydlig åldersgräns vid 65 år. Du kan alltså inte få A-kassa och sjukersättning när du har fyllt 66 år. Åldersgränsen gäller för dig som är född 1958 och senare. Med vissa begränsningar kan du få sjukpenning när du har fyllt 66 år.

LÄS DETTA  Är Hot Yoga bra träning?

Hur mycket får man tjäna utan att betala skatt som pensionär?

Diagram 1: Skatt 2022 vid given årsinkomst

En pensionär som är 66 år eller äldre och som har en pension som är lägre än 53 000 kronor per år, betalar ingen skatt (röd markering). En sådan ålderspensionär har ett förhöjt grundavdrag som innebär en lägre skatt än den som gäller för en yngre pensionär.

Leave a Comment