Vem är ansluten till Epassi?

Kontrollera därför alltid om leverantören du vill gå till är ansluten till Epassi eller ej. Fråga din leverantör eller sök efter din leverantör här för att se om de är anslutna. Det är viktigt att kvittot du vill registrera har all nödvändig information för att det ska kunna godkännas enligt Skatteverkets regler.

Vilka är med i Epassi?

Från och med den 3:e januari 2022 använder kommunen sig av hälsoportalen Epassi som samarbetspartner för friskvård. För dig som medarbetare sker inga förändringar mer än att du efter årsskiftet betalar dina friskvårdsaktiviteter med Epassi i stället för ActiWay.

Var kan man betala med Epassi?

Med Epassis onlinetjänst kan du betala för din friskvård både online och hos friskvårdsleverantören som inte accepterar appbetalning. Logga in på ditt Epassikonto i webbläsaren, välj ”onlinebetalning” och genomför betalningen. Du får då ett kvitto att visa upp för betalningsmottagaren.

LÄS DETTA  Vad är skillnaden på en fysioterapeut och en sjukgymnast?

Vem är ansluten till Epassi? – Related Questions

När är sista dagen att använda Epassi?

Används inte friskvårdsbidraget inom ett år brinner det inne och kan inte nyttjas efter detta. Vanligtvis är brytdatum för friskvårdsbidraget i samband med årsskiftet men det kan variera beroende på vilken policy arbetsgivaren har.

Vad kostar det att ansluta till Epassi?

Det är helt riskfritt att ansluta sig till Epassi eftersom vi inte tar ut någon registreringsavgift. Den enda kostnaden du har är transaktionsavgiften för faktiska köp som kunderna gjort av dig.

Hur funkar Epassi kortet?

När fakturan är betald laddas korten automatiskt på valt laddningsdatum, så att dina medarbetare kan fortsätta att njuta av goda luncher. Epassikortet fungerar som ett vanligt betalkort och går att använda på alla ställen som säljer mat och som tar emot VISA, i Sverige och utomlands.

Vad får man köpa för friskvårdsbidrag?

Du får använda friskvårdsbidraget till enklare aktiviteter med inslag av motion eller för behandling som är avstressande eller motverkar ömhet och stelhet. Du kan också använda det till kostrådgivning och rådgivning i samband med rökavvänjning. Du får inte använda friskvårdsbidraget för att hyra eller köpa utrustning.

Hur bokför jag Epassi?

Friskvårdsbidraget bokförs vanligen på konto 7699 Övriga personalkostnader, motkontering sker på konto 2440 Leverantörsskulder. Momsen för friskvårdsbidraget är avdragsgill och tas med i konteringen för ingående moms på konto 2641 Debiterad ingående moms.

Vad får man köpa för friskvårdsbidrag?

Du får använda friskvårdsbidraget till enklare aktiviteter med inslag av motion eller för behandling som är avstressande eller motverkar ömhet och stelhet. Du kan också använda det till kostrådgivning och rådgivning i samband med rökavvänjning. Du får inte använda friskvårdsbidraget för att hyra eller köpa utrustning.

LÄS DETTA  Hur mycket kostar gymkort per månad?

Är ActiWay och Epassi samma sak?

Från och med den 2 januari 2022 är hälsoportalen Epassi vår samarbetspartner för friskvård. Detta gör vi då ActiWay slagits samman med Epassi som nu är Nordens största portal för hälsoförmåner.

Kan man köpa presentkort för Epassi?

Därför vill vi klargöra att Epassi och Actiway är ett personligt friskhetsbidrag från din arbetsgivare och enligt skatteverket är detta är personligt. Det skall användas under det aktuella året och kan inte användas till köpa presentkort för.

Kan man betala Viktväktarna med Epassi?

Alternativ 1. Kolla om din arbetsplats är ansluten till friskvårdsportaler som: Wellnet, Söderberg & Partners, Benify eller ePassi . Isåfall är det bara att registrera dig på respektive sida.

Är fotvård friskvård?

Enligt Skatteverket kan arbetsgivare erbjuda skattefria förmåner gällande motion och friskvård. Hit räknas fotvård och massage dock inte pedikyr eller medicinsk fotvård. För att fotvård ska vara friskvård ska det vara enklare typ av fotvård med moms.

Hur ska ett kvitto för friskvård se ut?

På kvittot ska det framgå vem som är köpare, företagets organisationsnummer, säljarens namn, vilket belopp du har betalat, datum, giltighetstid och specificerad moms. Du kan få ersättning först efter att du har haft kostnaden.

Är Epassi personligt?

Epassi Friskvård

Friskvårdsbidraget är en personlig förmån, och Leverantören är skyldig att säkerställa den anställdes identitet genom att kontrollera legitimation. Epassi Friskvård kan endast användas för betalning av friskvårdstjänster som omfattas av avsikten i Inkomstskattelagen (1999: 1229).

Leave a Comment