Vilken PT-utbildning ska man välja?

När du ska välja utbildning eller bestämma vilken PTutbildning som är bäst får du inte missa helheten. Förutom träningslära, träningsplanering och anatomi finns det mycket annat du borde veta som PT. Det är givet att en utbildning även ska djupdyka i fysiologi, biomekanik och hälsa.

Hur lång tid tar det att utbilda sig till PT?

PT-utbildningens omfattning

personlig tränare innebär 212 timmar lärarledd undervisning och ca 92 timmars självstudier, dvs totalt 304 timmar.

Vilken PT-utbildning ska man välja? – Related Questions

Är PT utbildning svår?

Summerande när det gäller själva ämnena i PT-Utbildningen är ingenting särskilt svårt. Det handlar bara om att lära sig och till en början att memorera anatomin. Vi brukar säga att utbildningen tar i snitt 6-10 veckor om studierna närmar sig heltid men det beror helt och hållet på vad du har för bakgrund.

Hur mycket tjänar en personlig tränare?

Vad tjänar jag som PT? Detta varierar beroende vilken anställningsform och hur mycket erfarenhet du har. Enligt framtid.se är genomsnittslönen 30 400 kronor i månaden före skatt.

Hur mycket kostar det att ha en PT?

En PT kostar mellan 500-1000kr i timmen beroende på var i Sverige du bor. Exakt hur mycket en personlig tränare kostar beror på flera faktorer som t. ex. Utbildning, erfarenhet, beläggning samt vilket gym ni tränar på.

Vad kostar en PT licens?

Provet kostar 7500:- (ink moms) och består av en teoretisk del som görs online och en praktisk del som utförs i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Hur mycket kostar en PT i månaden?

Priset varierar från 900-1900:-/månad beroende på hur mycket erfarenhet tränaren har. Mer högutbildade tränare och tränare med längre erfarenhet, med fler antal PT-timmar på sitt CV, kostar i regel mer per månad.

Vad krävs för att bli PT?

Utbildning. Inom yrkeshögskolan finns olika utbildningar som kan vara en bra grundutbildning, exempelvis YH Massageterapeut. Utbildning till PT kan även finnas inom folkhögskolan. Du kan även få arbete som PT efter att ha gått ett antal kortare kurser hos privata utbildningsanordnare, som ofta är ihopsatta i olika steg

LÄS DETTA  Hur ska man värma upp på gymmet?

Är det värt att bli personlig tränare?

Kan jag leva utav att jobba som personlig tränare? Svaret är såklart ja. Personlig tränare som yrke har i 2020 mycket högre status än för bara några år sedan, och antalet PTs som arbetar heltid ökar stadigt.

Får vem som helst kalla sig PT?

Faktum är att vem som helst får kalla sig PT, det finns ingen skyddad yrkestitel för oss. Det finns bara ett sätt att bekräfta att du gått en utbildning som uppfyller de krav som ställs av arbetsgivarna inom branschen.

Hur får man en PT licens?

En PT kan få licensen genom att plugga en PT-utbildning som har tillåtelse att licensiera sina elever, eller genom att göra ett praktiskt och ett teoretiskt prov efter avslutad utbildning. En licensierad personlig tränare får en sån här stämpel att visa upp som ett tydligt tecken på sin kompetensnivå.

Hur får man klienter som PT?

Var positiv och hälsa på alla medlemmar och kollegor med ett leende. Lägg upp ett strukturerat schema och undvik att vara på gymmet från morgon till kväll. Många gymtimmar gör förvisso att du kan ta fler introduktioner och att du får större exponering för potentiella klienter – men det har ett pris.

Hur mycket tjänar man på sats?

I dag kan det kosta alltifrån 700 till 1 250 kronor i timmen, beroende på vilken kunskap och erfarenhet PT:n har. – Men för några av oss PT innebär skillnaden mellan 700 och 1 250 kronor bara att man får runt 20 kronor mer i timmen medan resten går direkt till SATS.

LÄS DETTA  Vad är råvaror och förnödenheter?

Hur är det att jobba som PT?

Att arbeta som PT på gym

På ett gym får du ofta också bättre möjligheter när det kommer till att bygga upp en kundstock, i jämförelse med om du skulle driva din egna verksamhet. Det är även en väldigt flexibel arbetsplats där du som nyutbildad har goda möjligheter att testa på och prova nytt!

Hur mycket tjänar en PT i timmen?

Som anställd på ett gym kan du tjäna mellan 150 till ca 300 kr i timmen beroende på kunskapsnivå och erfarenhet. Det är viktigt att komma ihåg att alla gymkedjor har olika löner och de baseras på de PT-timmar du utför. Vad du kan få i lön per timme varierar mycket beroende på gymkedja.

Leave a Comment